KOP helpt ondernemers bij digitalisering

Heuveling Metaal ontvangt voucher voor onderzoek naar ERP-Systeem

Bianca Heuveling, mede-eigenaar van Heuveling Metaal, onderstreept het belang van digitalisering in de maakindustrie. Haar bedrijf heeft onlangs een digitaliseringsvoucher van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) ontvangen voor onderzoek en implementatie van een ERP-systeem. Ze deelt haar ervaringen: “We zijn overgestapt naar MKG-5, een veelgebruikt ERP-systeem in de metaalbranche. De implementatie kostte veel energie, maar het is de investering zeker waard. Het systeem werkt nu goed, we hebben veel meer overzicht en kunnen bijvoorbeeld veel beter plannen. De werkdruk op kantoor is echt verminderd. Tot voor kort werkten we veel met Excel-spreadsheets waarin we alles dubbel bijhielden, wat veel tijd kostte. Nu staat alles gecentraliseerd in het ERP-systeem, van tekeningen en prijsafspraken tot correspondentie met klanten.”

Heuveling Metaal is gespecialiseerd in het draaien, frezen en kotteren van metaalproducten en bedient voornamelijk machinebouwers in de regio. Volgens Bianca is er geen twijfel over mogelijk: “Tegenwoordig kun je niet meer zonder ERP. We hebben grote stappen gezet op het gebied van leverbetrouwbaarheid. Te laat leveren is geen optie meer. Een ander groot voordeel is dat we nu veel beter kunnen calculeren. Dankzij de beschikbare informatie kunnen we snel en nauwkeurig prijzen aanbieden, wat door klanten enorm wordt gewaardeerd en achteraf misverstanden voorkomt.”

Bianca kwam in aanraking met KOP tijdens een kennissessie over ERP en is blij dat KOP ondernemers ondersteunt: “Dergelijke vouchers bieden vaak extra ondersteuning en stimulans.”

Digitalisering blijkt een onmisbare troef te zijn voor bedrijven in de maakindustrie om concurrerend te blijven en operationele efficiëntie te vergroten. De ervaring van Heuveling Metaal met de implementatie van een ERP-systeem benadrukt het belang van deze stap voor groei en succes in de branche.

Partners van KOP kunnen gebruik maken van subsidievouchers
Bianca ontving de voucher uit handen van Stefan Slenders, Bureaumanager bij het KOP en verantwoordelijk voor digitalisering. KOP reikte eerder vouchers uit aan Made by Driessen, PI Metal Parts, Peeters Technical Solutions en Theuws Fijnmechanische Industrie. De subsidie is beschikbaar gesteld door de Metropoolregio Eindhoven (MRE).

Partners van KOP krijgen voorrang bij inschrijving bij kennissessies, workshops en andere evenementen. Partners van KOP kunnen bovendien gebruik maken van subsidievouchers. Nog geen partner? Registreer je hier