Techniekportaal neemt afscheid van 2 pioniers

Een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te maken van de ervaring van anderen. Met dank aan Wikipedia!

Techniekportaal de Kempen heeft met Peter van der Aa en Jan Thijs twee van die pioniers in zijn midden. Beide programmamanagers hebben zich vanaf het begin van stichting Techniekportaal de Kempen met veel passie ingezet voor de ontwikkeling van projecten. Ze wisten daarvoor ook de nodige financiële middelen bijeen te brengen, zoals van het SRE/MRE, de Kempengemeenten en diverse fondsen en bedrijven. Na meer dan tien jaar Techniekportaal hebben zij in goed overleg met het KOP-bestuur besloten om per 1 oktober 2019 hun functies neer te leggen.

Jan Thijs en Peter van der Aa maakten – samen met de verschillende projectleiders – de afgelopen jaren het project Kies Kempische bedrijven tot een duurzaam succes. Nagenoeg alle basisscholen in de Brabantse Kempen kunnen nu een beroep doen op techniekcoaches. Die staan leerkrachten bij in het enthousiast maken van leerlingen voor techniek. Dat gebeurt niet alleen op school maar het wordt vaak gecombineerd met een werkbezoek aan een van de Kempische bedrijven. Peter en Jan zijn ook de pioniers in het bijeenbrengen van clusters van bedrijven in de Elektrotechniek en in het Plaatwerk. Ze hebben die bedrijven gemotiveerd om zich te verenigen en samen op te trekken, zoals bij het samenwerken met het onderwijs in deze regio.

Vaak zijn de vertrekkende programmamanagers als duo opgetreden om daarmee hun kennis en ervaring op terrein van onderwijs en bedrijfsleven te bundelen.  Nog een keer Wikipedia: “Het werk van pioniers is erg belangrijk, omdat anderen erop kunnen voortbouwen”.  Fleur Besters start per 1 oktober bij Techniekportaal als nieuwe programmamanager, als opvolger van Jan en Peter.