Innovatie

De maakindustrie gaat een nieuw tijdperk in en verandert radicaal door de introductie van nieuwe technologieën en verdere digitalisering. Hierdoor komen ook Kempische ondernemers voor nieuwe uitdagingen te staan.

KOP heeft een clusterprogramma uitgewerkt om Kempische bedrijven te ondersteunen op het gebied van digitale innovatie en het vergroten van datamaturiteit. Het programma wordt ondersteund door een subsidie vanuit Metropoolregio Eindhoven.

Een van de concrete initiatieven is de samenwerking tussen Tech2B en KOP, gericht op het digitaliseren van het orderverwerkingsproces. De samenwerking loopt vanaf medio 2021 en we kunnen mooie successen presenteren.

SCSN

In het kader van digitaliseren van het ordermanagement kijken we ook om bedrijven, zowel groot en klein, te laten aanhaken op het SCSN netwerk. Dankzij het Smart Connected Supplier Network (SCSN) worden maakbedrijven uit de keten elektronisch met elkaar gekoppeld en kunnen zij eenvoudig data met elkaar uitwisselen. Op dit moment lopen er twee pilots in de Kempen.

Werksessies

Samen met Maaketing hebben we een masterclass Marketing voor de Maakindustrie georganiseerd waar bedrijven kennis kunnen maken met de kracht van online marketing en het digitaliseren van hun verkoopkanalen. Dit soort werksessies zullen we het komende jaar meer gaan organiseren.

Contact

Wil je meer weten over het digitaliseringsprogramma? Neem dan gerust contact op met Stefan Slenders, programmanager innovatie: stefan@hetkop.nl