Branches
Thema's

Eindelijk een platform voor de belangrijkste economische sector van ons land

Tech2B lanceert begin 2020 een nieuw platform voor de maakindustrie van Nederland. De bedoeling is dat bedrijven die actief zijn in deze sector elkaar makkelijker kunnen vinden. Via het platform is het mogelijk om eenmalig samen te werken, maar ook om jarenlange zakenrelaties aan te gaan. Slimme tools moeten er bovendien voor zorgen dat de communicatie tussen ondernemingen soepel verloopt.

De maakindustrie is een cruciaal onderdeel van de Nederlandse economie. In ons land zijn talloze bedrijven betrokken bij het fabriceren van producten, machines en onderdelen. De maakindustrie zorgt voor veel werkgelegenheid en is een drijvende kracht voor de export. Tech2B brengt alle spelers binnen deze sector samen op één platform.

Het doel van Tech2B is dat bedrijven op een gestroomlijnde manier samen kunnen werken aan projecten. Om dat te bereiken vindt het proces van zoeken tot en met het opstellen van een overeenkomst op hetzelfde platform plaats. Iedere onderneming kan op Tech2B een profiel aanmaken. Daarop staat onder andere welke functies een bedrijf kan vervullen. Via filters en een zoekmachine komen bedrijven zo automatisch bij geschikte kandidaten terecht. Ondernemingen krijgen hierdoor de kans om zich geheel gratis te profileren.

Tech2B fungeert als marktplaats. Dat betekent dat een onderneming orders kan plaatsen. Andere bedrijven kunnen daar met een offerte op reageren. Een realtime chat en de mogelijkheid om bestanden met tekeningen en modellen te delen moeten de communicatie bevorderen. Hierdoor ontstaat er snel duidelijkheid in een sector waar nauwkeurigheid doorslaggevend is.

Een lang verwacht platform
Ondernemers binnen de maakindustrie zitten al lange tijd te wachten op een platform waarop ze partners kunnen vinden. Tech2B komt aan deze vraag tegemoet met een geheel nieuw platform. De maakindustrie is een zeer veelzijdige sector waar specialisten uiteenlopende diensten en producten leveren. In de meeste gevallen werken veel bedrijven samen aan een eindproduct. Tot nu ging er veel tijd verloren bij het vinden van de juiste specialisten. Hopelijk is dat vanaf 2020 een probleem dat tot de verleden tijd behoort.

 Tech2B is al online en bedrijven in de maakindustrie kunnen elkaar vanaf begin 2020 vinden op www.tech2b.cc