Gemeenten
Branches
Thema's

Flexhotel voor 240 migranten in Hapert

HAPERT – Het Hapertse bedrijf Metaal Flex start deze zomer met de bouw van een Flexhotel. Het gebouw krijgt 120 studio’s voor 240 arbeidsmigranten. Deze zogeheten ‘Flexcampus’ komt te liggen aan de Wijer in Hapert. De locatie ligt aan de rand van Hapert. Bij het gebouw komen 144 parkeerplaatsen, twee sportvelden, een binnentuin en voorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik.

Bron: ED

Metaal Flex is al enkele jaren bezig om dit plan gerealiseerd te krijgen. Er is in de regio grote vraag naar huisvesting van arbeidsmigranten. Op deze zogeheten ‘Flexcampus’ komt een permanente beheerder. In het traject volgt een buurtcomité de ontwikkelingen. De bewoners uit de buurt worden betrokken bij de plannen.

De gemeente Bladel legt de nadruk op onder andere de goede kwaliteit van huisvesting en beheer. Metaal Flex heeft een aantal toezeggingen gedaan aan de omgeving. Die hadden vooral betrekking op het beheer, de verkeersafwikkeling en het beperken van het uitzicht op de nieuwe wijk Dennenoord. Deze afspraken komen terug in de voorwaarden die de gemeente stelt aan de omgevingsvergunning. De gemeente heeft de omgevingsvergunning verleend. Die ligt met ingang van vrijdag ter inzage.

De gemeente heeft nog een herinrichting van de Wijer op het programma staan. Omwonenden zijn bevreesd dat er een lastige verkeerssituatie ontstaat nu er meer verkeer over de Wijer gaat rijden. De herinrichting moet problemen voorkomen.

De omgeving wordt ook nauw bij de herinrichting van de straat betrokken. Als de Flex Campus klaar is, wordt de hele parallelweg heringericht. De aansluiting op de hoofdweg De Wijer krijgt daarbij aandacht. Metaal Flex  draagt bij in de kosten van de herinrichting.