KempenTech in Hapert als technieketalage

HAPERT – De Kempen telt talloze technische bedrijven, maar een beetje verborgen achter de eigen muren blijven die wel. Het techniekevenement KempenTech geeft de gelegenheid iets van die bedrijvigheid te laten zien.

Bron: ED

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei gebeurt dat voor de zesde keer in een grote tent op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. Vorig jaar kwamen er op die twee dagen ruim vijfduizend bezoekers af en dat mag dit jaar opnieuw, vinden de mede-organisatoren Guus Stappaerts en Willeke van de Pol. Stappaerts werkt voor het KBP. Van de Pol is projectmedewerker bij het Huis van de Brabantse Kempen, de samenwerkingsorganisatie van de Kempengemeenten, onderwijs en bedrijfsleven.

Tijdens KempenTech presenteren zich 35 Kempische bedrijven, waaronder VDL en MS Schippers. De beurs dient om bezoekers kennis te laten maken met techniek en innovatie in de Kempen. Op zaterdag is er ook een banenbeurs. Vrijdag komen er driehonderd leerlingen van de groepen zeven van basisscholen. Hier werken twaalf scholen aan mee. Ongeveer vijftig scholieren van het Rythovius, Pius X en Kempenhorst helpen mee met het organiseren van activiteiten voor de basisschoolleerlingen.

Overtuigen

De banenbeurs is met name gericht op werkzoekenden en jongeren van 16-25 jaar. Van de Pol: ,,Er is een aanbod aan vacatures. Ook zijn er onder andere workshops hoe je moet solliciteren, hoe werkgevers te overtuigen en hoe je het beste een baan kan kiezen. Sommige jongeren vinden solliciteren nu eenmaal lastig.”

De bedrijven willen graag laten zien wat voor mooie dingen ze doen, aldus Stappaerts. ,,Soms zijn ze nu een beetje onzichtbaar. Bedrijven krijgen nu het inzicht dat ze beter moeten laten zien wat ze doen. Je moet mensen en met name jongeren een beeld geven wat je precies doet.”

Vrijdag vanaf 16.00 uur is er voor ondernemers een symposium. Er zijn twee sprekers. John Blankendaal werkt bij Brainport Industries Campus, het nieuwste industrieterrein van Brainport bij Eindhoven Airport. Ondernemer Arko van Brakel vertelt over het managen van innovatieprocessen.

KempenTech is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.