19 september Interactieve kennissessie Cybersecurity

Vergroot de cyberweerbaarheid van jouw organisatie in twee uur

Cybersecurity ingewikkeld? Best wel. Maar we ontkomen er niet meer aan om er werk van te maken. Tachtig procent van het MKB is wel eens doelwit geweest van cybercriminelen. Dat is veel. Meer zelfs dan bij de grootbedrijven. Daar blijft de teller steken op 75 procent. Ook veel, maar er vallen tegenwoordig dus meer slachtoffers onder kleinere bedrijven. Toch ziet slechts 29 procent van het MKB cybercriminaliteit als een groot risico, tegen 64 procent van de grootbedrijven.  

Voor wie is deze sessie?
Eigenaren, directieleden, MT-leden, IT-managers en afdelingsverantwoordelijken.

Interactieve sessie
Tijdens deze 2-uur durende ochtendsessie word je wegwijs gemaakt in de wereld van Cybersecurity.

Michael Waterman van ACA IT-Solutions geeft je inzicht in de werkwijze van cybercriminelen. Wat drijft hen? Welke nieuwe technieken gebruiken ze? Wat is de impact op jouw organisatie? Hoe kan het MKB zich wapenen op een praktisch toepasbare wijze? Welke rol spelen directie, IT én de individuele medewerkers?
Door de aanvallers te begrijpen en de eigen organisatie en IT-omgeving tegen het licht te houden kunnen bedrijven zich beter wapenen en proactief en effectief werken aan cyberweerbaarheid.

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) vraagt o.a. aandacht voor welke basismaatregelen je moet treffen om veel ellende te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld dat er een noodplan klaarligt, zodat je bedrijf zo snel mogelijk kan herstellen van een cybercrisis. En ben je op de hoogte van de nieuwe wet die er aan komt in opdracht van Europa? De kans is namelijk groot dat jouw bedrijf hiermee te maken krijgt. Is het niet rechtstreeks, dan indirect. Vanaf half oktober 2024. Klinkt dat ver weg? Vergeet dan niet dat omschakelen of meebewegen tijd vergt. Tevens word je verteld wat CWB voor jou kan betekenen.

DATUM         Dinsdag 19 september 2023
TIJD                8.30 – 10.30 uur
LOCATIE       KOPbureau, Diamantweg 10, Hapert (2e verdieping)

Programma
08.15 uur       Inloop
08.30 uur       Opening
08.35 uur       Interactieve sessie Cybersecurity door Michael Waterman van ACA IT- Solutions
10.00 uur       Voorlichting door Lisette Oosterbosch van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB)
10.30 uur       Einde Kennissessie

Aanmelden
Aanmelding kan via deze link Vragen? Neem dan contact op met Ellen Keeris – Ellen@hetkop.nl

De kennissessies van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) zijn gratis toegankelijk voor partners van het KOP en leden van de ondernemersverenigingen O.B.G.B., BOC, Ondernemend Eersel, OVBRM en VIC Valkenswaard.

Over Michael Waterman en ACA IT-Solutions
Michael Waterman heeft vele jaren gewerkt als securityspecialist voor onder meer Microsoft en Philips. Inmiddels is Michael ruim vijf jaar werkzaam als Cybersecurity Architect bij ACA IT-Solutions in Eindhoven (onderdeel van accountants- en adviesorganisatie Crowe Foederer). Met een gespecialiseerd cybersecurityteam helpt Michael MKB-bedrijven en instanties met advies en praktische verbetertrajecten op het gebied van cyberveiligheid. Bij ACA IT-Solutions draait alles om de drie-eenheid Beleid, Techniek en Mens. Elk vraagstuk is een samenspel van deze elementen. Dat leidt tot innovatieve IT-bedrijfsoplossingen, waarbij continuïteit, beschikbaarheid en veiligheid essentieel zijn.

Over Lisette Oosterbosch en CWB
Voormalig journaliste Lisette Oosterbosch is sinds de opening van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in september 2019 betrokken bij deze stichting. Als communitymanager staat zij in contact met alle leden en organiseert maandelijks kennissessies, masterclasses en workshops voor hen. Zo is ze zelf gaandeweg thuis geraakt in de lastige materie en het belang van cybermaatregelen. CWB richt zich op de landelijke hightech maakindustrie en haar ketenpartners met als doel een cyberweerbare sector. Leden kunnen gebruik maken van een royaal dienstenaanbod en delen onderling kennis en ervaringen zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.