Workshop ‘Hoe geef ik een goede gastles/bedrijfsbezoek’ succesvol!

“Als ik mijn werk niet goed doe, wat merk jij dan?” Met die prikkelende vraag zette workshop-docent Martha Hoebens van Jet-Net vanmorgen weer een groep ondernemers uit de Kempen aan het denken over manieren hoe ze jongeren kunnen bereiken en interesseren voor hun vakgebied én bedrijf.

Van een ingestorte tent bij Van Ham Tenten & Podia B.V. tot een gebrek aan diervoeding bij KSE Process Technology B.V., de impact blijkt makkelijk te vertalen als je er goed over nadenkt. Ook ARMADAS, Recreatiepark TerSpegelt, JT Techniek B.V. en Bouwcentrum Van Hoppe sloten aan bij de workshop. We kregen een interessante rondleiding van Rene Smulders door dit bijzondere bedrijf, waarbij Rene zijn net geleerde nieuwe vaardigheden meteen in de praktijk kon brengen!

We zijn bij Kempisch Ondernemers Platform erg blij dat we inmiddels niet alleen met de maakbedrijven vanuit KempenTech aan de slag gaan om jongeren beter voor te bereiden, maar ook met bedrijven uit andere sectoren. Iedereen is op zoek naar nieuwe talenten en wil zich graag inzetten om kinderen en jongeren alle informatie én inspiratie te bieden die ze nodig hebben voor een studie- en beroepskeuze.

In de sessie kregen de deelnemers ook informatie over de ontwikkelingen rond de Kempen Vakroute, onze gratis bedrijven- en scholendatabase Het Loket, de leskisten voor scholen en over de mogelijkheid om partner te worden van Kempisch Ondernemers Platform en zo vanaf juli toegang te krijgen tot veel extra activiteiten en ondersteuning op het gebied van HR, onderwijs, energie, automatisering en andere thema’s die iedereen in de Kempen aangaan. Samen maken we de Kempen immers!

https://lnkd.in/eRdVX3Ni