Rabobank Regio Eindhoven nieuwe financiële partner technologieweek

Rabobank Regio Eindhoven is de nieuwe financiële partner van de Dutch Technology Week. De bank neemt het stokje over van ING.

Bron: ED

De regionale Rabobank verbindt zich voor drie jaar aan het evenement. Behalve een financiële bijdrage wil de bank ook  een inhoudelijke aanvulling  op het programma leveren.

Over het sponsorbedrag worden geen mededelingen gedaan. De bank stelt niet de sponsoring maar de ondersteuning in de vorm van participatie in activiteiten voorop. Onder meer een evenement voor start-ups wordt voorbereid.

Naar hoger niveau
,,We willen de Dutch Technology Week naar een hoger niveau tillen, zowel in de Brainport-regio als landelijk”, verklaart een woordvoerder van Rabobank Regio Eindhoven. De technologieweek beleeft dit jaar in juni zijn negende editie. Vorig week waren er ruim zestig evenementen op 22 locaties in Nederland, voor het merendeel in Zuid-oost Brabant maar ook in bijvoorbeeld Oss, Tilburg, Nijmegen en Assen.

De Dutch Technology Week wil de Nederlandse high tech sector versterken door onder jong talent de aantrekkingskracht van een loopbaan in de technologie te vergroten. ING was sinds de start de financiële partner van het evenement.

Vakmensen en kenniswerkers
De regionale Rabobank maakte vorig jaar bekend dat de bank nadrukkelijk een rol wil spelen bij de verdere ontwikkeling van de Brainport-regio, gesteund met investeringen die oplopen tot 1 miljard euro. Ondersteuning van de Dutch Technology Week past daarin. ,,Het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers is een van de grootste uitdagingen voor deze regio”, stelt de bank.