Preventieteams van JAMwerkt minimaliseren besmettingsrisico op de werkvloer

Organisaties in vitale sectoren gaan de komende tijd enorm belangrijk zijn en hebben hiervoor een optimale bezetting nodig. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen deze organisaties met een gerust hart naar het werk toe kunnen én om het besmettingsrisico op de werkvloer te minimaliseren, is JAMwerkt gestart met het aanbieden van preventieteams.

 

Elk preventieteam bestaat uit twee personen die samen een sluis vormen bij de ingang van een bedrijfspand. Bij de eerste stop wordt de temperatuur van het personeel opgemeten en bij de tweede stop de handen gedesinfecteerd. Het opnemen van de temperatuur voorkomt het risico dat iemand, ondanks dat diegene zich goed voelt, toch koorts blijkt te hebben – één van de symptomen van het corona virus. Het desinfecteren van de handen zorgt voor een verminderd risico van het verspreiden van het virus. Het preventieteam draagt zelf ter bescherming een wegwerpoverall, een mondkapje en handschoenen.

 

JAMwerkt staat als uitzendplatform dagelijks in contact met honderden bedrijven in de regio. “Wij willen alles op alles zetten om alle bedrijven waar het werk momenteel gewoon doorgaat te ondersteunen”, aldus Martijn Schippers, mede-oprichter JAMwerkt. “Maar het allerbelangrijkste is dat we willen voorkomen wat er vorige week bij het distributiecentrum van Amazon is gebeurd. Deze moest namelijk haar deuren sluiten, omdat enkele collega’s positief waren getest op het corona virus. Door middel van de preventieteams willen wij voorkomen dat belangrijke bedrijven in vitale sectoren noodgedwongen gesloten moeten worden vanwege besmetting op de werkvloer wat in principe voorkomen had kunnen worden.”

 

JAMwerkt heeft momenteel 10 preventieteams ter beschikking. Bij interesse of voor meer informatie kan er contact worden opgenomen door te bellen naar 0497 – 783 100.