Overeenkomst voor ontwikkeling De Nieuwe Wildernis Hapert fase II

Burgemeester Remco Bosma, voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark, heeft op 3 juli met ontwikkelaars Maarten en Joost van der Sande een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van fase II van De Nieuwe Wildernis in het Woonbos.

Het plan biedt ruimte aan 15 woningen en ligt midden in het groen, aan de dorpsrand van Hapert. Architect Joost van der Sande ontwerpt en ontwikkelt samen met Maarten van der Sande de woningen aan de Burgemeester Gremstraat. Ze kiezen daarbij de aanpak van particulier opdrachtgeverschap met de voordelen van een projectmatige uitvoering. Doordat alle woningen worden ontworpen door één architect ontstaat er eenheid in vorm, materiaal- en kleurgebruik. De eerste 15 woningen in fase I van De Nieuwe Wildernis zijn inmiddels nagenoeg verkocht. Omdat er veel interesse is voor soortgelijke woningtypes wordt nu gestart met de tweede fase. Dit plan krijgt eigen accenten.

Een concrete uitwerking van het woonplan wordt na de zomer gepresenteerd. Studenten van Fontys  hebben afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de woonwensen van geïnteresseerden. Deze informatie wordt uitgewerkt tot een woonconcept op maat. In september wordt gestart met de verkoop van de kavels. De kavelgrootte ligt tussen de 350 m² en 600 m². De diverse woningtypen worden ontworpen in relatie tot de natuur waarin ze komen te liggen. Ze zijn geschikt voor gezinnen en voor liefhebbers die in de natuur willen wonen.

Het Woonbos is een uniek stukje nieuwe natuur aan de rand van Hapert. Het natuurgebied van ca. 35 ha doet dienst als waterretentiegebied voor het bedrijvenpark en bevat fiets- en wandelroutes. De afwisselende inrichting van het gebied met open grasvelden, bos en water biedt volop rust en privacy. Vele watervogels en amfibieën hebben hier hun plek gevonden.