ITS European Congress 2019

Helmond – UITNODIGING ITS European Congress 2019 – Europa’s hub voor innovatie en slimme mobiliteit.

Ben je als maakbedrijf een toeleverancier voor automotive industrie? Of heb je interesse in mobiliteit? Dan is het bezoeken van het ITS Congres zeker de moeite waard.

Het Europese ITS Congres vindt plaats van 3-6 juni 2019 op de Automotive Campus in Helmond. Het congres biedt podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, file mijden en logistiek.

Het programma biedt deelnemers de mogelijkheid om te leren over de nieuwste technologieën en mobiliteitsconcepten. Ook kunnen ze deelnemen aan discussies over beleid, marktontwikkelingen, onderzoek en best practices. Het congresprogramma bestaat uit zeven hoofdthema’s: het inzetten van nieuwe mobiliteitsdiensten; creëren van meer frisse lucht; connected, coöperatieve en autonome mobiliteit; verhoging van de efficiëntie van het goederenvervoer; mogelijkheden van digitale infrastructuur; het managen van transportnetwerken; disruptieve mobiliteit, start-ups en toekomstige beroepsbevolking.

Inspirerend weekprogramma
De activiteiten beginnen op zondag 2 juni met een Publieksdag op de Automotive Campus in Helmond, genaamd Mobifestival. Dit richt zich op de huidige en toekomstige gebruikers van nieuwe technologie: het grote publiek. Er is veel te zien en te beleven op het campusterrein in Helmond maar ook op de wegen rondom de campus – van vliegende auto’s, bezorgdrones en elektrische raceauto’s, tot trendy e-bikes, flitsende e-scooters en virtual reality-spellen. Bezoekers kunnen meer leren over autonoom rijden, duurzaam rijden, deelauto’s, elektrische auto’s, slimme verkeerslichten, Adaptive Cruise Control en andere rijtaak-assistentiesystemen. Er zijn live demonstraties, circuits waar je nieuwe technieken zelf kunt uitproberen, een ‘slim en duurzaam rijden’-wedstrijd, een minicollege voor kinderen en presentaties over de digitalisering van transport.

Van dinsdag tot en met donderdag staan er plenaire en executive sessies op het programma die zich concentreren zich op drie hoofdstromen: Smart Cities, geïntegreerde mobiliteit en automatisering. Daarnaast vinden er op maandag 3 juni een internationale ministeriële ronde tafel en op woensdag 5 juni een burgemeesters- en industrieleiderstop plaats.

Bedrijven uit de Kempen zijn van harte uitgenodigd om het congres te bezoeken. Ook de exposanten kunnen commercieel interessant zijn voor regionale bedrijven.

Meer weten? Bezoek de website https://2019.itsineurope.com voor meer informatie.