Gemeenten
Thema's

Hoogste punt hotel Hapert

HAPERT – In juni van dit jaar ging de bouw van start, die verloopt vlot en daarom kon vrijdagmiddag bij Hotel Flex Campus de ‘vlag in de maai’, zoals directeur Roel van Heugten op de uitnodiging liet vermelden. Hij verwacht dat de oplevering van het gebouw plaatsvindt in juni of juli 2020.

Bron: ED

Van Heugten was vol lof over de bouwers. ,,Hier wordt een geweldig stukje vakwerk verricht, daarom voor hen een bijzonder welkom. Ik ben geweldig trots op het werk zoals dat op dit moment aan de Weijer 60 is weggezet.”

Uiteraard was hij in de met 75 genodigden gevulde en verwarmde tent ook blij met de aanwezigheid van andere genodigden. ,,Vroeger vierden we ‘de maai’ met bier, maar dat gaat niet samen met werken. Daarom hebben we gezorgd voor friet met Poolse bockworst en Roemeense shaslick.”

Bladels wethouder Fons d’Haens mocht de vlag in top hijsen. ,,We hebben als gemeente relatief weining werk gehad met dit project en de processen zijn goed verlopen”, zo liet hij horen voordat de Nederlandse en Europese vlag werden gehesen. Op de locatie in Hapert verrijst een klein dorp met 120 studio’s en 240 bedden, er zijn straks gemeenschappelijke ruimtes met wasmachines en drogers, een pendeldienst naar Eindhoven, een Poolse winkel met een klein restaurant en twee sportvelden. ,,We hebben de Polen, Roemenen en Hongaren hard nodig om onze economie te versterken”, zegt Van Heugten. ,,Dan moet je ze niet gaan wegstoppen op een camping met beperkte voorzieningen. Wij gaan hier voor een maximale woonvorm met een maximaal woongenot tegen de laagste prijs.”

Hoe hoog is die prijs dan voor een studio? ,,Dat is nog niet te zeggen. Vanwege de uitruil van wonen en arbeid moeten we rekening houden met fiscale aspecten. Uitgangspunt moet een redelijke betaalbare huurprijs zijn. We scheppen een goed voorzieningenniveau met internet, Nederlandse les, we stellen fietsen beschikbaar en er is permanent een beheerder aanwezig. In Meijel en Eersel hebben we al vergelijkbare voorzieningen en we weten dat communicatie met de omgeving de slagingskans vergoot. We hopen dat ons voorbeeld navolging krijgt. Want het kan. Dat laten we hier zien.”