Uitnodiging – Themabijeenkomst ‘Wat gaat Sensoring en Internet of Things voor een mkb-maakbedrijf betekenen’?

Internet of Things (IoT) is het verbinden van apparaten met machines met internet om gegevens te kunnen uitwisselen. Voorbeelden zijn slimme thermostaten, energiemeters, (productie)machines, gebouwtoegangssystemen maar ook (sport)kleding of pacemakers. Op donderdag 21 feburari organiseert het Huis van de Brabantse Kempen in samenwerking met Brainport Development en Innovatieplatform de Kempen een themabijeenkomst voor mkb’ers over dit onderwerp. Wat gaat het voor een gemiddeld mkb-maakbedrijf betekenen?
 
Tijdens deze bijeenkomst komen recente ontwikkelingen met sensoren en de toepassingen aan bod. U wordt o.a. bijgepraat door  Alexander Broekhuis, 14 jaar ervaring, waarvan alweer ruim 10 bij Luminis. Hij is een senior software engineering consultant met ruime ervaring met IoT en Cloud. Denk hierbij ook aan de mobiele (web) applicaties en modulaire software om het geheel tot een product te kunnen maken. In een tweede presentatie geeft Siegfried Schulze van Smart Solutions Technology aan de hand van een interactieve opstelling een demonstratie in sensortechnologie.
 
Deze workshop mag u niet missen als u geïnteresseerd bent in wat sensoring en IoT voor een mkb-maakbedrijf kan betekenen. U bent van harte welkom. Deelname is gratis! De presentatie van Siegfried Schulze is in het Engels.
 
Programma
 
15.30 uur Inloop met koffie/thee 
 
16.00 uur Welkom
 
16.10 uur Internet of Things. Wat houdt het nou precies in, waar staat de technologie, en wat is er mogelijk? – Alexander Broekhuis
 
16.40 uur Siegfried Schulze – Smart Solutions Technology
 
17.30 uur Netwerken met borrel
 
U kunt zich aanmelden via deelname@brabantsekempen.eu onder vermelding van ‘Themabijeenkomst’, uw naam, organisatie en aantal personen. De bijeenkomst wordt gehouden op het Kempisch Bedrijvenpark, Diamantweg 3 in Hapert. (Infocentrum Kempisch Bedrijvenpark en tevens de nieuwe locatie van het Huis van de Brabantse Kempen).
 
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het Europese programma ‘DigiPro’ en ‘Toekomstbestendige Maakindustrie’.
 
DigiPro wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/INTERREG.
 
Het project Toekomstbestendige Maakindustrie heeft is een samenwerking tussen brancheorganisaties en regionale partijen (het FME, de Koninklijke Metaalunie, het Kempisch Ondernemers Platform – KOP, Innovatiehuis De Peel en het Metaalhuis) met als doel het ondersteunen van industriële maakbedrijven in de regio die met vernieuwing aan de slag willen. Brainport Development is de initiatiefnemer en trekker van het project. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Metropoolregio Eindhoven en provincie Noord-Brabant.