Uitnodiging HR-leerkring 12 september: Waarom lukt het niet om vacatures in te vullen? En wat gaan we daar aan doen?

De arbeidsmarkt staat in brand. De vacatures vliegen je om de oren en de één schreeuwt nog harder dan de ander. Als werkgever zit je met veel vragen. Op welke kanalen moet ik actief zijn? Welke tools moeten we gebruiken?

Veel nieuwe bedrijven spelen in op deze situatie. De nieuwe recruitmenttools en online platforms schieten als paddenstoelen uit de grond en ze beloven allemaal gouden bergen. Zou het kunnen werken? Misschien wel.

Recruitment kun je vergelijken met het bouwen van een huis. Zonder goede fundering zal je huis piepen en kraken. Zonder een goede basis kun je alles proberen, maar de kans op succes is niet groot. Maar wat is nou een goede basis voor het succesvol invullen van vacatures?

ARBEIDSMARKT & ONTWIKKELING

HR LEERKRING:  WAAROM LUKT HET NIET OM VACATURES IN TE VULLEN? EN WAT GAAN WE DAAR AAN DOEN?

Samen met Willem Molle ga je tijdens een interactieve sessie op onderzoek uit. Hoe solide is de fundering onder jouw recruitmentstrategie? Heb je wel overal aan gedacht?

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn het betrekken van de organisatie, het belang van budgetteren en doelgroepdenken.

DATUM          12 september 2023
TIJD                 08.30 – 10.00 uur
LOCATIE        vergaderruimte KOP-bureau, 2e verdieping Diamantweg 10 Hapert (pand waar onderin Subway is gevestigd)

Programma
08.15 Inloop
08.30   Welkom door Ellen
08.35   Presentatie door Willem Molle
09.50   Mededelingen van KOP
10.00   Afsluiting

Voor wie?
De HR-leerkring van het Kempisch Ondernemers Platform is de plek voor Ondernemers en HR professionals om in een vertrouwde omgeving personele uitdagingen bespreekbaar te maken, praktijkervaringen te delen nieuwe inzichten op te doen en actualiteiten door te nemen.

Aanmelden
Ben je een HR-professional uit de Kempen en wil je een keer deelnemen aan de HR-leerkring? Dat kan! Neem dan contact op met Ellen Keeris, ellen@hetkop.nl.

Over Willem
Willem komt uit Heeze waar hij samen met zijn vriendin Marieke en hun twee zoons Sebas en Benjamin nooit meer weg wil. Willem is, naast ondernemer, ook actief in het lokale verenigingsleven. Hij is al 25 jaar actief in allerlei rollen bij Hockey Heeze en is hij al 37 jaar deelnemer van de Brabantsedag. Sinds 2018 is hij voorzitter van wagenbouwersgroep Het Zij Zo.

Willem is ruim twintig jaar actief in de wereld van Recruitment. Sinds 2010 is hij eigenaar van ETown Recruitment Services. Het begon met het actief invullen van vacatures voor MKB bedrijven in de regio. Maar steeds vaker zag hij waarom vacatures moeilijk in te vullen waren.

Daarin lag de inspiratie om het anders te gaan doen. ETown helpt MKB bedrijven in de regio om de eigen personeelswerving naar een hoger niveau te brengen. Hierdoor worden bedrijven zelf succesvoller in het aantrekken van nieuwe medewerkers en worden ze minder afhankelijk van intermediairs.