KOP te gast in DTW-talk over samenwerking techniekpromotie

KOP-manager Stefan Slenders was te gast bij de eerste online talkshow van de Dutch Technology Week.  Online bezoekers konden het gratis bijwonen via het DTW Online Podium, een 3D-omgeving. Het gesprek gaat onder andere over de samenwerking KempenTech. Dit is de innovatieve samenwerking in de Kempen om meer jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Het gesprek is hier terug te zien:

De werkwijze is sinds een jaar flink vernieuwd, en dat blijft niet onopgemerkt in onze eigen regio én Brainport. Stefan Slenders zit aan tafel met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Jan-Paul Kimmel is Social Responsibility Manager bij NXP Nijmegen, daarnaast sluiten aan: adjunct-directeur Birgit Goumans van Kuster Goumans en Inge Wouters, Program manager Community Engagement | Education bij ASML. Bart Brouwers, hoofdredacteur van Innovation Origins,  leidt het gesprek.

‘Samenwerkingsverbanden zetten techniekonderwijs nog beter op de kaart’

Innovation Origins interviewde Stefan Slenders vast al over de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Daarin vertelt hij onder andere: “Als je in de techniek werkt, draag je bij aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke problemen. Er is een mooie toekomst voor je weggelegd. Het beeld dat je in een vieze hal komt te werken is allang achterhaald. Het zijn allemaal prachtige bedrijven met interessante functies.” In het verhaal komen ook Manon Pijnenburg, voorzitter van Stichting Hightech Helmond-De Peel en Lianne van den Wittenboer, senior projectleider onderwijs bij Brainport Development, aan het woord. De samenwerkingsverbanden in de regio zoeken elkaar steeds vaker op. KempenTech en Brainport werken bijvoorbeeld al samen bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Rond het Kempische bedrijf Suevia is door Brainport bijvoorbeeld een lesbrief gemaakt waarmee leerlingen een drinksysteem voor dieren kunnen ontwikkelen.