KOP stimuleert digitalisering: Peeters Technical Solutions en PI Metal Parts ontvangen vouchers

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) was op 6 juli aanwezig op de Algemene Ledenvergadering van de Ondernemers Vereniging Bedrijventerreinen Reusel-De Mierden, (OVBRM). De vergadering vond plaats in het nieuwe pand van Peeters Technical Solutions.

Stefan Slenders, manager van het KOP Bureau, gaf voor de 60 aanwezige leden een korte presentatie over de activiteiten van het KOP.  Stefan: “De missie van het KOP is dat we elke dag bouwen aan een duurzaam ondernemersklimaat in de Kempen. En dat is hard nodig”. Hij wees op de uitdagingen waarmee ondernemers in onze succesvolle Brainportregio worden geconfronteerd zoals tekorten op de arbeidsmarkt, belemmeringen in de aansluiting met onderwijs, te kort aan bedrijventerreinen en overbelasting van het energienetwerk. Stefan vervolgt: ”Het is nu belangrijker dan ooit om aan te sluiten bij een sterk ondernemerscollectief wat opkomt voor de belangen van ondernemers. Mede om die reden kunnen bedrijven partner worden van het KOP”.

Naast belangenbehartiging en lobbywerk helpt het KOP ondernemers ook op verschillende thema’s. Binnen het KempenTech lesprogramma brengen ze kinderen en bedrijven met elkaar in contact met behulp van leskisten en techniekcoaches. Daarnaast organiseren ze evenementen zoals een bijbaantjesmarkt en beheren ze een stagedatabase. Op het gebied van digitalisering biedt het KOP ondersteuning door deelnemende bedrijven een digitaliseringsvoucher aan te bieden.

Tijdens de avond ontvingen Hessel Peeters van Peeters Technical Solutions en Thomas Sanders van PI Metal Parts een voucher om de digitalisering binnen hun bedrijf te bevorderen. Hessel Peeters: “De gemiddelde leeftijd is 24 jaar. Jonge medewerkers die voorop willen lopen in techniek. Daarom sluiten we ons ook aan bij KOP en zijn we blij met deze ondersteuning”

Partners van KOP krijgen voorrang bij inschrijving bij kennissessies, workshops en andere evenementen. Partners van KOP kunnen bovendien gebruik maken van subsidievouchers. Nog geen partner? Registreer je hier