COVID Snelteststraat in de Kempen vanaf 10 november open

Een initiatief van Lead Healthcare in samenwerking met Inkoop Samenwerking de Kempen

Bij ISK-lidbedrijf Van Ham Tenten & Podia aan Hallenstraat 20 te Bladel (industrieterrein de Sleutel) wordt vanaf dinsdag 10 november 12:00 uur de mogelijkheid geboden om medewerkers te laten testen op COVID. Lead Healthcare heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met 14 COVID Snelteststraten, verspreid over Nederland. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott of Roche. De uitslag is beschikbaar binnen een kwartier en het is noodzakelijk om te reserveren. Bij positief resultaat wordt telefonisch contact opgenomen met de geteste persoon en de testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. De kosten bedragen € 99,= per test (Excl. BTW).

Het bestuur van ISK constateerde na een onderzoek onder de ruim 800 bij ISK aangesloten bedrijven dat er een grote behoefte bij Kempische ondernemers bestaat om snel over de resultaten te beschikken van de uitslagen. Zoals één van de ondernemers aangeeft: ‘Het zou fijn zijn als ISK dit kan realiseren. Een testlocatie in de Kempenregio voor aangesloten ondernemers is een grote wens. Nu zijn mensen vier tot vijf dagen afwezig vanwege de normale testen. De kosten en bezetting zorgen echt voor problemen.’ Na een inventarisatie onder aanbieders en onderzoek naar een mogelijke locatie staat de Snelteststraat vanaf het middaguur op dinsdag 10 november ter beschikking tot alle ondernemers in de Kempen. Ook bedrijven die niet bij ISK zijn aangesloten, alsook particulieren kunnen gebruik maken van het aanbod.

In het kort:
– De locatie van de COVID Snelteststraat de Kempen is Hallenstraat 20 te Bladel (entree vanuit Hallenstraat). Openingstijden (voorlopig): ma t/m vr 8:00 – 18:00 uur.
– Volg op locatie de aangegeven huisregels (op borden aangegeven).
Reserveren is verplicht via de website www.covidsnelteststraat.nl
– Testresultaten worden binnen 15 minuten gedeeld met de geteste persoon. Positieve resultaten worden telefonisch medegedeeld en doorgegeven aan GGD.
– De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional.
– De COVID Sneltest Straat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19.
– Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, bestaande uit bij hun werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.
– Heeft u interesse in afname van grotere aantallen testen (meer dan 200)? Neem dan contact op met Hetty van der Hamsvoort van ISK (hetty@iskempen.nl ).