Bijbaantjesmarkt 26 maart op Rythovius was een succes

Wie denkt dat alleen meiden voor de zorg gaan, en jongens voor techniek, die had dinsdag langs moeten komen bij de 3e Bijbaantjesmarkt van het Kempisch Ondernemers Platform. Voor de tweede keer waren we met 25 bedrijven in de voorhal van het Rythovius College om leerlingen de kans te geven een bijbaantje, (BBL-)stage of vakantiewerk te laten vinden.

En met dit brede aanbod was er voor iedereen iets te vinden. Enthousiasme bij jongeren én de bedrijven, want het lijkt er weer op dat iedereen nieuwe medewerkers kan verwelkomen. Dit keer sloten ook meerdere horecabedrijven aan en zij zijn enthousiast geworden over de inzet van het Kempisch Ondernemers Platform om deze doelgroep te bereiken. Bij het Gildehuis testen ze meteen of de jongeren een mocktail konden maken.

Rector Robert Tops en directeur bedrijfsvoering Dennis Paradiso van het Rythovius College zagen zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen langs de bedrijven gaan. Een mooie kans om te ontdekken wat wel of juist niet bij je past. Bij Mupa Schakeltechniek hadden ze net voor de editie in Eersel afscheid genomen van de stagiair die vanuit de Bijbaantjesmarkt bij het Pius X-College was aangehaakt. “Een havist, die een week kwam snuffelen om te zien of het werk bij hem past. Pientere jongen was het, erg leuk.”

Jongeren kunnen bij de BijbaantjesMarkt meteen solliciteren, of later via de informatiesheet die het Kempisch Ondernemers Platform voor alle bedrijven maakt. Ook Van Ham Tenten & Podia B.V. verwacht weer aanmeldingen, alle meegebrachte tasjes met informatie waren al snel op, en buiten fietsen de eerste jongeren al met een Van Ham-pet op naar huis.

Zichtbaarheid van je bedrijf is immers ook belangrijk, merkte ook Q-fin op. “Misschien dat ze nu niet meteen solliciteren, maar ze onthouden je naam wel.” En de oprechte interesse van jongeren om te snuffelen tussen het aanbod om iets te vinden dat echt bij hen past, bleek in het uur na de drukke pauze. Toen kwamen sommigen al even terug bij het bedrijf van hun keuze om aan te geven dat uit hun onderzoek op de BijbaantjesMarkt bleek dat dit hen toch het meeste aansprak.

Op dinsdag 9 april zijn we weer bij het Rythovius College, maar dan met de Meet & Match. Daar geeft René Bosman van Brainport Development een keynote over moneywise en baas zijn over je geld. Hij gaat ook in gesprek met 4e klassers havo en vwo met economie in hun pakket!