WIJ WEsterhoven winnaar Kempentrofee

EERSEL – Wij WEsterhoven is door de Kempenaren gekozen tot het meest gewaardeerde initiatief in de Brabantse Kempen en is daarmee winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2018. Wij WEsterhoven wist 32 procent van de stemmen binnen te halen. 
Bron: ED
 
WIJ WEsterhoven winnaar van de Kempentrofee 2019 © Imca van de Weem
Waarnemend burgemeester Joseph Vos van de gemeente Eersel reikte de trofee uit. De andere genomineerden waren Project NLS, Torenzicht een Grensbeleving, Inkoop Samenwerking de Kempen en SamenSlim Eersel.
 
Vernieuwend
Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform (een samenwerkingsverband in de Brabantse Kempen) initiatieven en projecten onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De twaalfde editie van de uitreiking vond plaats in Domein Oogenlust in Eersel, waar de prijs werd uitgereikt aan een afvaardiging van WIJ WEsterhoven. De organisatie was in handen van het Huis van de Brabantse Kempen, in samenwerking met de gemeente Eersel en Industrie Groep Eersel. De avond werd gepresenteerd door Pythia Winia.
 
Meedoen
WIJ WEsterhoven is een ontmoetingsplek die bewoners, bedrijven en verenigingen in Westerhoven met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat er voor iedereen in het dorp ruimte is om te wonen, werken en leven. Binnen de organisatie zijn diverse werkgroepen actief die zich richten op initiatieven voor de jeugd, ouderen, werkzoekenden en de verbetering van de leefbaarheid in het dorp.  Alles is gericht op meedoen: de inclusieve samenleving.