Twee jaar van samenwerking: Een succesvolle reis naar ‘Leven Lang Ontwikkelen’ in de Kempen

De tijd vliegt! Het is bijna twee jaar geleden sinds het Kempisch Ondernemers Platform, Hapert Aanhangwagens, Wouters Groep, Summa & Bedrijf en Leerwerkloket de handen ineensloegen om de bedrijfsleercultuur te boosten. Met wat hulp van die SLIM-subsidie zijn we in oktober 2022 eindelijk van start gegaan, en nu zitten we bijna aan het einde van deze mooie pilot. Het is echt te gek dat we kunnen melden dat we twee leerlijnen hebben ontwikkeld en flink hebben getest, en alles draait om het voeren van de goede ontwikkelingsgesprekken.

Het begon allemaal met de vraag: hoe kunnen we het Kempische bedrijfsleven ondersteunen in het ‘Leven Lang Ontwikkelen’? Na een korte aanvangsperiode waarin we veel gesprekken voerden begon het antwoord te dagen.  Het resultaat? Een op maat gemaakte training met leerlijnen voor zowel de medewerkers als leidinggevenden.

We hebben praktische opleidingen gemaakt voor de medewerkers, zoals ‘Regie over je loopbaan’ en ‘Sterk in werk’, bomvol praktische tips. De eerste reacties zijn zeer positief, met mensen die zeggen dat ze nu veel beter weten waar ze goed in zijn en waar ze nog aan kunnen werken. Echt een boost voor hun zelfkennis.

En voor de leidinggevenden? Die hebben hun eigen leerlijn gekregen over leiderschap. Ze zeggen dat het hen verrassend veel zelfinzicht heeft gegeven en ze nu beter kunnen leiden.

We hebben ook gekeken hoe we dit in bedrijven kunnen verankeren en daar kwam het digitale HR-platform Learned om de hoek kijken. Dat is precies wat we nodig hadden om die gesprekscyclus te ondersteunen.

Kortom, deze samenwerking smaakt naar meer en gaat zeker een positieve impact hebben op de groei van medewerkers en bedrijven. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’ in de Kempen!

Vanuit het Kempisch Ondernemers Platform onderzoeken we momenteel de mogelijkheden hoe we deze trainingen beschikbaar kunnen maken voor bedrijven. We houden jullie in ieder geval op de hoogte. Als je nu al meer wilt weten over Learned of de leerlijnen, kun je altijd contact opnemen met Stefan Slenders via stefan@hetkop.nl.