Tips om zowel persoonlijke als bedrijfsgegevens te beschermen

Bron: Brabant in Business

Wilt u ervoor zorgen dat u veilig vanuit huis werkt? Hier zijn een vijf snelle tips en tools die u gebruiken om zowel persoonlijke als bedrijfsgegevens te beschermen:

 

Gebruik een VPN
Veel mensen gebruiken openbare Wifi in coffeeshops, luchthavens, etc. om zowel professioneel als persoonlijk verbonden te blijven. Echter, door het gebruik van een onbeveiligde Wi-Fi-verbinding, u het creëren van een eenvoudige gateway voor hackers om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en gegevens. Zorg ervoor dat u een virtual private network (VPN)gebruikt, wat uiterst belangrijk is voor het tot stand brengen van een beveiligde verbinding met werkbestanden en persoonlijke foto’s die in de cloud zijn opgeslagen.

 

Wees je bewust van phishing e-mails
We hebben gezien dat hackers proberen om te profiteren van de angsten van mensen door te doen alsof ze gezichtsmaskers online te verkopen om nietsvermoedende mensen te verleiden tot het weggeven van hun credit card gegevens. Open geen e-mailbijlagen of klik niet op links die verdacht lijken.

 

Regelmatig cloudwachtwoorden wijzigen met tweestapsverificatie
Tweestapsverificatie is een veiligere manier om toegang te krijgen tot werktoepassingen. Naast een combinatie met een wachtwoord/gebruikersnaam wordt u gevraagd om te verifiëren wie u bent met een apparaat dat u en alleen u bezit, zoals een mobiele telefoon. Simpel gezegd: het maakt gebruik van twee factoren om een identiteit te bevestigen. Uiteindelijk, het krijgen van toegang tot iets zogenaamd vertrouwelijk is niet zo moeilijk voor hackers tegenwoordig. Echter, een tweede vorm van identificatie maakt het zo hackers zijn beperkt in wat ze kunnen trekken.

 

Gebruik sterke, unieke wachtwoorden
In de kans dat een hacker krijgt toegang tot een van uw accounts, zorg ervoor dat complexe wachtwoorden te gebruiken voor elk van uw accounts, en nooit opnieuw uw referenties op verschillende platforms. Het is ook een goed idee om uw wachtwoorden consistent bij te werken om uw gegevens verder te beschermen. U ook een wachtwoordmanager of een beveiligingsoplossing met een wachtwoordmanager gebruiken om al uw unieke wachtwoorden bij te houden.

 

Bladeren met beveiliging
Zorg ervoor dat u uw beveiligingsoplossingen op alle apparaten blijft bijwerken. Dit zal helpen apparaten te beschermen tegen malware, phishing-aanvallen en andere bedreigingen, evenals helpen bij het identificeren van kwaadaardige websites tijdens het browsen.