Terugblik Kennisfestival Brainport 25 januari 2024

Heel veel mooie initiatieven rond techniekpromotie voor het onderwijs stonden er gisteren op het Kennisfestival van Onderwijs in Brainport in het Fontys Hogeschool Nexus gebouw. En hoe mooi is het dan dat we als Kempisch Ondernemers Platform ook als best practice gevraagd werden om onze kennis en samenwerkingen te delen!

Samen met Bruns hebben we onze leskisten laten zien, de bijbehorende lesbrieven, de nieuwste lesbrief voor de unieke BijbaantjesMarkt in onze Kempen en ook vertelden we onze vele samenwerkingen met onder andere Rythovius College, Pius X-College Xplore, die even verderop stonden, en bijvoorbeeld ook Bedrijf in de Klas. We kregen heel veel vragen en ook complimenten van scholen uit Eindhoven en Helmond, die in hun regio’s ook wel zo’n mooie non-profit samenwerking willen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Veel scholen en bedrijven zien soms door de bomen het bos niet meer. Als Kempisch Ondernemers Platform bouwen we samen met hen verder aan slimme oplossingen en samenwerkingen, waarbij we uitgaan duurzame inzet. Veel scholen hebben de flyers meegenomen van de gratis stage- en bedrijvendatabase Het Loket, onderdeel van Jet-Net. Hiermee kunnen ze makkelijk contact leggen met bedrijven in de Kempen die hun scholieren willen ontvangen en helpen. En, als ze aangesloten zijn bij het KOP zijn ze ook goed voorbereid, dankzij de gratis workshops die we hen geven.

Zelf zagen we ook weer mooie dingen op het Kennisfestival, en dat inspireert ons weer tot nieuwe stappen! Wat moeten we volgens jou oppakken rond talentontwikkeling en onderwijs? Laat het programmamanager Fleur Besters weten! Fleur@hetkop.nl