Techniekcoaches bezoeken Xplorelab Pius X-College

Succesvol bezoek met onze 20 KempenTech techniekcoaches aan het Xplore lab van Pius X-College. Vanuit het Sterk Techniekonderwijs programma, waar het Kempisch Ondernemers Platform ook onderdeel van uitmaakt, heeft het Pius-X een prachtig ontdeklokaal gerealiseerd. Leerlingen van de Kempische basisscholen maken hier kennis met techniek.

Iedereen is weer bijgepraat over alle activiteiten die we vanuit KempenTech ontwikkelen. Onder andere de uitrol van Het Loket, de database met 150 Kempische bedrijven en alle scholen. Want naast het werken met de gratis KempenTech leskisten in de klas, is het ook leuk een bedrijf te bezoeken. Samen met initiatieven als Xplore lab is er daarmee steeds meer een doorlopende leerlijn voor jeugd in de Kempen.

Enthousiaste begeleiders Nick Roest en Lenny van den Oetelaar van het Xplore lab zetten natuurlijk ook de techniekcoaches aan het werk met een speciale KOP-challenge. Er zijn prachtige hutten gemaakt in duo’s!

Met dank voor de ontvangst. Bij welk bedrijf mogen we in het najaar langskomen met onze techniekcoaches voor verse inspiratie?