Tech2B pakt problemen in de maakindustrie aan met nieuw platform.

Tech2B is een Bladels bedrijf dat veel voorkomende ergernissen in de maakindustrie aanpakt. Hiermee willen ze de moeizame zoektocht naar toeleveranciers en de daarbij behorende administratie beter stroomlijnen. En het werkt! Ondertussen zijn er zo’n driehonderd bedrijven die zich hebben aangesloten.

Het idee kwam voort uit de ergernis van het zoveelste Pdf-bestand dat je niet kan kopiëren en je alle artikelnummers handmatig moet overnemen. Het viel mede-oprichter Dirk Wouters op, dat de communicatie tussen bedrijven niet soepel verloopt. Het probleem lag vooral bij de externe communicatie van bedrijven, dat zijn allemaal eilanden op zich. Ieder bedrijf werkt met zijn eigen systeem waardoor samenwerken zorgt voor extra werk.

Dirk kwam in contact met Sjors Hooijen (ook een geboren en getogen Bladelaar). Sjors die zat hiervoor in de informatietechnologie. Samen met Paul Wouters, de broer van Dirk, ontwikkelden ze een platform voor de maakindustrie. Zo kwam vorig jaar Tech2B tot leven. Tech2B is sinds begin dit jaar online gegaan.

 

Concept slaat aan

In het begin van de coronatijd zag Tech2B dat hun concept aansloeg. Het aantal deelnemende bedrijven groeide flink. Via het platform gingen bedrijven op zoek naar opdrachten. Ondertussen zijn er al zo’n driehonderd maakbedrijven aangesloten op het platform. Zowel de grote bedrijven als VDL, als ook de kleine zelfstandigen.

 

Vaak gaat in het proces van het plaatsen of binnenhalen van een order tot en met de productie, er veel tijd overheen. Om dit efficiënter te laten verlopen helpt Tech2B bedrijven uit de maakindustrie bij het digitaliseren van hun werkzaamheden.

 

Abonnement + App

Voor de bedrijven die een abonnement nemen op het platform is er een handige app ontwikkeld. Bedrijven zien dan een dashboard met onder andere “verkoop en inkoop”, vertelt Hooijen. “Het platform is onder andere voorzien van een marktplaats. Daarop kunnen bedrijven een order plaatsen of met een offerte reageren op een geplaatste order.”