STO Twente brengt bezoek aan KempenTech en Vencomatic Group

Op vrijdag 4 november hebben we met het Kempisch Ondernemers Platform ruim dertig docenten en anderen uit het vmbo-onderwijs in Twente ontvangen bij Vencomatic Group. Deze groep van 17 vmbo-scholen (!!) verenigd in Sterk Techniekonderwijs Twente vroeg ons enige tijd geleden of ze mogen leren van onze aanpak in KempenTech en de manier waarop onderwijs en bedrijfsleven van oudsher samenwerken in de Kempen. We nodigden hen natuurlijk graag uit bij hun tweedaagse bezoek aan Brainport Eindhoven.

Na een presentatie over de aanpak in KempenTech en de manier waarop we met bedrijven en onderwijs samenwerken op een duurzame en inclusieve manier, vertelde Cor van de Ven hen alles over innovatie en onderwijs bij Vencomatic Group. Het verhaal over hoe hij zijn prachtige bedrijf is gestart, de manier waarop de Vencomatic-campus helemaal duurzaam is opgebouwd en de passie voor kwetsbaren in de regio, het raakte de Twentenaren en leverde goede inhoudelijke vragen op, ook over KempenTech. De video over de leerlingen van het Praktijkonderwijs maakte veel indruk!

Daarna kreeg de hele groep een rondleiding bij Vencomatic en konden de zeven leskisten nader bekeken worden. Het leverde vele enthousiaste reacties op over de ‘toegankelijkheid’, de verschillende instapniveaus voor zowel docenten als leerlingen en de koppeling naar bedrijven met de video’s waarmee jeugd eerst binnenkijkt bij het bedrijf. En we kregen een aantal interessante opmerkingen en tips waarmee we zelf ook weer verder kunnen werken aan het programma van KempenTech. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

In de ochtend was de groep bij Brainport te gast en gedurende de dag hebben ze zo ervaren hoe nauw er wordt samengewerkt in programma’s als MissionTech, de lesbrieven en leskisten en het versterken van elkaars initiatieven zodat nog meer mensen en vooral jeugd bekend wordt met de kansen die er in de techniek en maaksector zijn.

Samen maken we de Kempen én als onderwijs en bedrijfsleven in de Kempen vormen we samen de grootste werkplaats van Brainport Eindhoven. Fijn om hierbij ook Twente te kunnen betrekken in kennisdeling.