Scholieren starten met produceren gereedschapskist/BBQ

Vrijdagochtend 6 maart zijn 21 scholieren met veel enthousiasme gestart met maken van hun eigen BBQ. Het gaat hierom leerlingen van het Were Di College in Valkenswaard die in het kader van Sterk Techniek Onderwijs (STO) een gereedschapskist uit plaatwerk produceren die ook als BBQ gebruikt kan worden. Ze krijgen hiervoor hulp van vakmensen van zeven Kempische plaatwerkbedrijven die zich hebben verenigd in het Plaatwerkcollectief.

 

Het Plaatwerkcollectief is een initiatief van Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), en wil jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in dit vak. De deelnemende bedrijven zijn: Bax Metaal, Berma Plaatwerk, De Bruyn Metaal, Driessen (Made By), Kemi, Sengers Metaal en  Vencomatic Group (Vencosteel). Daarnaast heeft Wilmink Poedercoating uit Valkenswaard haar medewerking toegezegd om de gereedschapskistjes/ BBQ’s van een kleurtje te voorzien d.m.v. poedercoaten.

 

Voorzitter van het Plaatwerkcollectief Dennis Driessen: “We willen de scholieren in de praktijk laten ervaren dat we een heel mooi vak uitoefenen en je in een moderne en frisse omgeving komt te werken. Alle deelnemende bedrijven zijn op zoek naar gemotiveerde jongeren die alle facetten van het vak plaatwerker willen leren. We bieden ook opleidingsplaatsen aan waarbij ze na hun VMBO diploma werk en school kunnen combineren.”

 

Tijdens deze kick-off hebben de kandidaten een korte theoretische uitleg gekregen over materialen en machines. Vervolgens mochten de kandidaten de verzamelde kennis meteen in praktijk toepassen door het voorbereiden van de materialen die verwerkt moeten worden in de BBQ. Tot slot werd de ochtend afgesloten met een korte evaluatie en een vooruitzicht op het volgende onderdeel wat zij aankomende vrijdag verder gaan uitvoeren.