Scholen en Kempische bedrijven gaan online matchen in database

Scholen die contact willen met Kempische bedrijven kunnen dat binnenkort online regelen. Het KOP heeft ervoor gezorgd dat de Kempen gaan aanhaken bij de landelijke database van Jet-Net&TechNet (www.jet-netloket.nl). Hiermee is een langgekoesterde wens vervuld. Zowel basisscholen als voortgezet onderwijs kunnen gebruik gaan maken van de database. Er staan stages in, bedrijfsopdrachten, gastlessen, maar ook de mogelijkheid om op bedrijfsbezoek te gaan.

Scholen kunnen bedrijven benaderen, maar bedrijven ook de scholen! De Kempische bedrijven zijn straks duidelijk herkenbaar op de landelijke website. Door de samenwerking met Jet-Net&TechNet is er ook extra ondersteuning mogelijk over techniekeducatie. Er zijn bijvoorbeeld (online) workshops om een goed bedrijfsbezoek te verzorgen. https://jet-net.nl/voortgezet-onderwijs/techniek-klas-halen/

De database sluit aan bij de nieuwe koers van het KOP om techniek-productie vanuit KempenTech meer duurzaam op te pakken. Samen met scholen en bedrijven worden lespakketten gemaakt. In speciale, bijbehorende leskisten zitten materialen die hergebruikt kunnen worden. Deze gaan vanuit het KOP door de Kempen zwerven en worden ‘eigendom’ van alle scholen samen. Eind 2020 zijn de eerste workshops klaar.

Het KOP hoopt dat veel bedrijven gaan meedoen. Aanmelden kan door je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres te mailen naar lonneke@hetkop.nl.