Onze techniekcoaches op bezoek bij de wereld van VDL Groep

De wereld van VDL Groep, daar namen we donderdag onze twintig techniekcoaches mee naar toe!

Deze mannen – helaas zijn er nog altijd geen vrouwelijke techniekcoaches – hebben allemaal hun sporen verdiend in de techniek en helpen soms al meer dan tien jaar scholen in de Kempen mee met techniekeducatie.
Vanuit het Kempisch Ondernemers Platform ondersteunen we hen met de KempenTech-leskisten, workshops met tips over didactiek en jaarlijks een uitje naar een mooi bedrijf in de regio.

Deze keer nam Jelle Koningsberger van VDL Groep ons mee door de prachtige en zeer innovatieve ‘rondleiding’ door de wereld van VDL. Jaarlijks bezoeken ook zo’n 100 (!!) groepen vanuit het onderwijs deze expo. En dat snappen wij nu wel, want in een mooi vlot tempo met veel beeld en geluid, maar ook de echte materialen ontdek je alles over dit prachtige familiebedrijf.

Veel techniekcoaches hebben in het verleden natuurlijk zelf ook bij VDL-onderdelen gewerkt, of op plekken die inmiddels zijn overgenomen door VDL.
Genoeg stof tot napraten dus, maar de gesprekken gingen ook veel over de tips die je elkaar kan geven over het samenwerken met het onderwijs.

Ook kregen we hulp aangeboden bij het nakijken van de leskisten en het vervoeren ervan naar de leerlingen van Pius X-College Leerwerkplaats en de Speciaal Onderwijs De Groote Aard SO – VSO
waar leerlingen helpen bij de controle van de kisten na de uitleen aan scholen. Super fijn! #samenmakenwedekempen.

We sloten af met de traditionele vlaai, dit keer meegenomen vanuit Valkenswaard, want onze nieuwe officemanager Helen van de Kerkhof komt daar vandaan. Meteen een goede gelegenheid voor haar dus om deze groep vrijwilligers te leren kennen.

Op naar de volgende bijeenkomst!

Wil je ook scholen helpen als techniekcoach of ons helpen met de leskisten? Mail naar info@hetkop.nl.