Nieuwe video’s met digitale bedrijfsbezoeken voor scholieren

Pascal van Wagenbouw Hapert, Janneke van ASML en Nina en Dennis van Multifix. Zij nemen scholieren in de Kempen in de nieuwste KempenTech-video’s mee in hun bedrijven. Jeugd ziet hoe elektrische componenten in elkaar worden gezet, een aanhanger van frame tot eindproduct wordt gemaakt en leren én zien wat ASML nu eigenlijk écht doet. 

De drie nieuwe video’s horen bij drie nieuwe leskisten. ASML belicht het thema uitvinden met een leskist met LittleBits, dat zijn kleine elektronische bouwstenen die met magneetjes als modules aan elkaar verbonden worden. Wagenbouw Hapert zet de leerlingen aan de slag met het assembleren van een aanhanger. Daarvoor zetten ze een klein robotje in, een Ozobot, die ze een route door de fabriek gaan laten volgen. Bij de Multifix-leskist bouwen de leerlingen eerst een windmolen van Fisher en deze sluiten ze aan op zonnepanelen of een motortje. Zo leren ze hoe windenergie werkt.

Eind maart bevat de KempenTech-uitleenbank zo zeven leskisten, van magnetisme tot constructie of elektronica! Groot voordeel van de video’s én de eenvoudige opzet van de lessen over het Kempische bedrijfsleven, is dat docenten ze zelfstandig in de school kunnen geven. Coronaproof dus. Techniekcoaches van het KOP zijn daarnaast graag bereid om waar mogelijk mee te helpen.