Micro:bits als inspiratie voor vrijwillige techniekcoaches

Zo’n dertig micro:bits zijn deze week verzonden naar evenzoveel techniekcoaches van het Kempisch Ondernemers Platform. Als bedankje voor hun inzet dit jaar, maar ook als inspiratie voor komend schooljaar! Een micro:bit is een minicomputer waarmee je allerlei projecten kan maken.  Het maakt programmeren tastbaar en het bevordert de digitale creativiteit.

Doordat de BBC in Engeland enkele jaren geleden alle 11-jarige kinderen in het land een micro:bit gaf, is er een grote open source community ontstaan. Hierin delen scholen en individuele programmeurs, al dan niet in de dop, hun ideeën om er iets mee te maken. Inmiddels is er ook veel Nederlandstalig lesmateriaal gemaakt, dat gratis te downloaden is.

Onder de noemer KempenTech gaat het KOP het hele jaar door nog meer aansluiten bij de leerdoelen in het basis- en voortgezet onderwijs. Er komen leskisten met materialen als Lego en robotica zoals micro:bits en de BYOR, passend bij de Kempische bedrijven. Niet steeds iets nieuws verzinnen, maar gebruik maken van de kennis die er al is en die verbeteren voor de Kempische jeugd en jongeren. Daar past de micro:bit dus ook uitstekend bij.

 

Nieuwe techniekcoaches gezocht
Het KOP zoekt altijd nieuwe techniekcoaches. Werkzaam in een van de Kempische bedrijven, of gepensioneerd, we hebben meerdere mogelijkheden om te helpen! Sommige scholen zoeken wekelijks hulp bij technieklessen, andere docenten willen juist eenmaal per schooljaar een gastles voor hun klas. Het KOP ondersteunt met de praktische zaken, als techniekcoach focus je je op het geven van de gastlessen en hulp aan docenten. Die zijn zelf ook altijd bij de techniekactiviteit betrokken. Meld je hier aan als techniekcoach, of vraag eerst meer informatie aan via info@hetkop.nl of bekijk de vacature techniekcoach..