Libra ICT en Imagine ICT fuseren tot de grootste ICT dienstverlener van de regio

Bladel, 15 januari 2019 – Libra ICT en Imagine ICT bundelen de krachten en worden vanaf 2019 samengevoegd tot één organisatie.

Daarmee ontstaat de grootste specialist in de regio, met de meeste deskundigheid. De twee automatiseerders, beide gevestigd in Bladel, zien met vertrouwen een stevigere positie voor de nieuwe organisatie tegemoet.

 

 

De manier van werken, missie en visie van Libra en Imagine sluiten op elkaar aan.

 

De samenvoeging biedt dan ook een mooie kans om het beste van twee bedrijven bijeen te brengen, daarmee een nóg completere dienstverlening te bieden en best practices door te ontwikkelen.

Door de fusie ontstaat een organisatie met 30 ICT specialisten die kan voldoen aan de wensen van klanten en fabrikanten anno 2019. Er zijn meer mogelijkheden tot het opvangen van pieken en de organisatie huisvest meer kennis en met name industrie ervaring. Kennis, specialisatie en focus worden steeds belangrijker en Libra en Imagine willen hierin vooroplopen.

Praktisch verandert er de komende tijd weinig. Alle afspraken met klanten blijven gehandhaafd. Op termijn zullen de twee bedrijven samengevoegd worden. Eerste stap zal de verhuizing van Imagine ICT naar het adres van Libra zijn, waar beide bedrijven hun eigen werkwijzen aanhouden, maar waar de teams kennis met elkaar kunnen gaan maken. Jan Timmers, directeur van Libra ICT, zal dit proces leiden.

De fusie wordt direct aangegrepen om de focus van het bedrijf in het nieuwe jaar in zijn geheel te verleggen naar de zakelijke markt en afstand te doen van de particuliere markt. De showroom wordt omgebouwd tot Libra ICT Business Center om zakelijke oplossingen beter te kunnen presenteren.

Het overnameproces heeft nog geen 5 maanden geduurd en verliep voor beide partijen heel soepel. Libra is in dit fusieproces bijgestaan door Rob Bierens van HKB | Voor succesvoller ondernemen. Imagine is bijgestaan door Jeroen Cremers van ScaleUp Capital.

Libra en Imagine zijn enthousiast over deze nieuwe stap en kijken uit naar het nieuwe jaar!