Leerlingen Sondervick en Were Di helpen mee met KempenTech-workshops

Samenwerken staat centraal bij de techniek-workshops die vanuit KempenTech worden ontwikkeld. Naast het bedrijfsleven helpt ook het onderwijs volop mee. Zo zeiden Were Di en Sondervick meteen ja op de vraag of hun leerlingen de houders voor het lesmateriaal konden maken. Hierop komen straks de instructiekaartjes te staan.

Hout en metaal

Projectleider Sterk Techniekonderwijs Alexander Kapteijns van het Were Di in Valkenswaard heeft de opdracht uitgezet onder de leerlingen van het derde en vierde jaar Produceren, Installeren en Energie (PIE). Op zijn school maakten Lars van Asten en Sam Singels de houten plankjes en voorzagen ze van het KempenTech logo. Daarvoor gebruikten ze een lasersnijder. Bij het Sondervick in Veldhoven is een groep leerlingen aan de slag gegaan met het op maat maken van de metalen platen, en die zijn vervolgens gekant.

KempenTech workshops

De houders gaan gebruikt worden door leerlingen die de KempenTech workshops krijgen. De eerste vier workshops worden dit jaar getest, in 2021 volgen er nog eens zes. Daarvoor gaat het KOP ook weer samenwerken met bedrijven en scholen. Het plan is om middelbare scholieren ook te betrekken bij het maken en ontwikkelen van die workshops! En daarna mogen ze ook helpen met het geven van de workshops op basisscholen.