Gemeenten
Branches

Landbouwmechanisatiebedrijf bouwt nieuwe vestiging op Kleine Hoeven

Gemeente Reusel-De Mierden heeft een kavel verkocht van ruim 7.000 m² aan landbouwmechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland en bouwt een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel.

Geert-Jan de Kok is een mechanisatiebedrijf met vestigingen in Esbeek, Bladel, Etten-Leur, Molenaarsgraaf en Benschop. De locatie Bladel gaat verhuizen naar Reusel. Naast deze eigen vestigingen wordt ook samengewerkt met een aantal subdealers in Nederland. Geert-Jan de Kok verzorgt onderhoud, reparaties, keuringen, verkoop en verhuur van landbouwmachines en (compacte) grondverzetmachines. Het bedrijf is importeur van onder meer John Deere, Yanmar en Mustang en verkoopt daarnaast andere grote merken zoals AVR en Veenhuis.

De huidige locatie in Bladel is te klein, daarom is besloten een nieuwe locatie te bouwen op het nieuwe bedrijventerrein in Reusel. De nieuwe vestiging in Reusel bevat een moderne werkplaats uitgerust met de nieuwste gereedschappen, een showroom, kantoren en een magazijn voor onderdelen. Het bedrijventerrein ligt dichtbij de klanten van Geert-Jan de Kok en de kavel is goed gelegen op een zichtlocatie aan de Hamelendijk.

Geert-Jan de Kok: “We hebben gekozen voor nieuwbouw op deze locatie omdat we letterlijk uit onze voegen zijn gegroeid. Met een werkplaats van 1800 m² hopen we weer toekomstbestendig te zijn. Het specialisme van deze regio is akkerbouw. De machines worden groter, denk maar aan een veldhakselaar of een aardappelrooier. Om de reparaties en onderhoud onder de meest ideale condities uit te voeren (ook in de winter) kunnen we met de nieuwbouw in Reusel in deze behoefte voorzien. We verhuizen van Bladel naar Reusel, effectief 500 meter verderop of juist dichterbij. Veel akkerbouwers bewerken namelijk hun akkers in België. Voor deze klantgroep ligt de nieuwe vestiging zelfs gunstiger. Het magazijn wordt aanzienlijk vergroot. Het magazijn zal 800 m² groot worden, voorzien van drie verdiepingen. Nieuw voor deze vestiging is de showroom waarin u onder meer de nieuwste John Deere tractoren kunt bezichtigen. De landbouw innoveert, niet alleen in fysieke machines maar ook in gebruikersuitrustingen. GPS-systemen zijn hier een voorbeeld van. Om de klant in deze innovatie te begeleiden en op te leiden is de nieuwe locatie voorzien van een cursusruimte.“
Het nieuwe pand is ontworpen door Van Dun Ontwerp en Planologie. In juni 2019 wordt gestart met de nieuwbouw. De kavelomvang die is verkocht aan Geert-Jan de Kok wijkt af van de reguliere kavelgrootte van maximaal 5.000 m². In overleg met de Kempengemeenten is besloten voor dit bedrijf maatwerk te leveren omdat het de Kleine Hoeven gunstig is gelegen ten opzichte van de klantenkring en omdat een toename van landbouwverkeer op de Provincialeweg hiermee wordt voorkomen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onlangs besloten de omgevingsvergunning te verlenen.

Gemeente Reusel-De Mierden heeft in 2018 met acht bedrijven een overeenkomst gesloten voor vestiging op het nieuwe bedrijventerrein. 30% van de bedrijfskavels is inmiddels ingevuld. Voor 2019 zijn er diverse nieuwe plannen van bedrijven in voorbereiding.

 

Impressie nieuwbouw Landbouwmechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok