Gemeenten
Thema's

Kuijken Logistics (KLG) komt in handen van Chinese Sinotrans

Wegens gebrek aan opvolging uit eigen omgeving hebben de eigenaren van KLG Europa, Ad en Kees Kuijken, besloten hun onderneming te verkopen aan het Chinese Sinotrans.

Bron: Nieuwsblad Transport

Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 neemt Sinotrans 80% van de aandelen in de familieonderneming uit Venlo, Eersel en Rotterdam over. De laatste 20% van de aandelen worden medio volgend jaar overgedragen.

De overname is onderworpen aan het oordeel van de mededingingsautoriteiten. De overname geldt voor alle vestigingen van KLG in Europa. De Nederlandse groep heeft onder meer belangen in het midden en oosten van ons werelddeel, met name in Roemenië, waar het vier vestigingen heeft. KLG is ook aanwezig op de Britse markt, met een vestiging in Bradford.

Continuïteit stond voorop
Ad en Kees Kuijken deden al veel langer zaken met Sinotrans, een logistiek concern met een omzet van ruim tien miljard euro en noteringen aan de beurzen van Hongkong en Sjanghai. De twee waren op zoek naar opvolgers aan de top, maar konden die niet vinden. Hun doel was in elk geval de continuïteit van hun onderneming veilig te stellen, met inbegrip van het personeel, de klantenkring en het netwerk van buitenlandse agenten.

In Sinotrans zien ze een goede partij om deze belangen te waarborgen. Omgekeerd ziet Sinotrans in KLG een belangrijke versterking van zijn activiteiten in Europa, waaronder het groupagevervoer. De activiteiten van KLG Europe worden onder de bestaande naam voortgezet. De leiding komt in handen van Erik Loijen, nu general manager van KLG in Venlo. Hij wordt verantwoordelijk voor alle twaalf vestigingen in Europa, waar elfhonderd mensen werken.