KOP ontwikkelt samen met Summa training Leven Lang Ontwikkelen

Vanuit het bedrijfsleven is er veel behoefte aan een gestructureerde aanpak rondom het thema Leven Lang Ontwikkelen. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Dat was de centrale vraag waarmee opleidingsinstelling Summa & Bedrijf aan de slag is gegaan.

Op initiatief van het Kempisch Ondernemers Platform hebben Summa & Bedrijf,  Leerwerkloket en de bedrijven Wouters Groep en HAPERT Aanhangwagens een training ontwikkelt omtrent de gesprekkencyclus met als doel om gezamenlijk tot betere prestaties te komen. Een maatwerktraining bestaande uit leerlijnen voor zowel werknemers als leidinggevende is het resultaat.

Zelfkennis verruimend

Voor medewerkers hebben we een praktische opleiding gemaakt met concrete handvatten met als titel ‘Regie over je loopbaan’ en ‘Sterk in werk’. De eerste feedback die we van de deelnemers hebben ontvangen is zeer positief. Een greep uit de reacties: “weet nu waar mijn kwaliteit liggen en waar ik kan verbeteren” en “het verruimd mijn zelfkennis”.

Voor de leidinggevenden is een aparte leerlijn ontwikkeld omtrent leiderschap. Ook hier is de eerste opleidingspilot reeds gestart. Uitgangspunt bij deze opleiding is het verkrijgen van zelfinzicht en hoe kom je over als leidinggevende. “Het is verrassend en verhelderend om met dit onderwerp aan de slag te gaan” gaf één van de deelnemers als feedback. Een collega-deelnemer voegde er aan toe: “bewustwording van communicatie en gedrag is de eerste stap, motivatie en inspiratie volgt”.

Om de gesprekkencyclus te ondersteunen hebben de deelnemende bedrijven Wouters Groep en HAPERT Aanhangwagens het digitale HR-format Learned geïmplementeerd. Een onlineplatform wat ingericht wordt naar de wensen van werkgevers en wat de leidraad is voor verslaglegging van alle ontwikkelgesprekken binnen een bedrijf.

Wil je meer weten over deze training? Of hoe je als bedrijf kunt deelnemen? Neem dan contact op met Kempisch Ondernemers Platform of stuur een email naar info@hetkop.nl