KOP ondersteunt digitalisering binnen Kempische maakindustrie

Theuws Fijnmechanische Industrie ontvangt voucher

Digitalisering van bedrijfsprocessen is cruciaal om binnen de maakindustrie concurrerend te blijven en efficiëntie te vergroten. Franco Theuws, eigenaar van Theuws Fijnmechanische Industrie, deelt zijn ervaring over het gebruik van een KOP-voucher voor onderzoek en implementatie van een ERP-systeem. “We hadden al iets van een ERP-systeem maar dat was gedateerd en voldeed niet meer aan de huidige normen. Dat was voor ons het moment om te onderzoeken wat voor ons dan wél een geschikt ERP-pakket zou zijn. De kennissessie van KOP die ik eerder bijwoonde heeft daar enorm bij geholpen om de juiste keuze te maken. Deze voucher ter waarde van € 2.000 geeft daarbij het laatste zetje ”

Theuws benadrukte dat inspanningen om een ERP-systeem te implementeren veel tijd en energie vergden, maar dat de bijeenkomst bij KOP hem ervan overtuigde dat deze inspanningen op de lange termijn hun vruchten zouden afwerpen.

Tijdens een kennissessie van het KOP over ERP-systemen werd duidelijk dat veel collega-bedrijven vergelijkbare uitdagingen doormaken bij het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Theuws merkte op dat het geruststellend was om te weten dat hij niet de enige was die worstelde met de complexiteit en kosten van dit proces.

Basis voor verdere digitalisering
Het succesverhaal van Theuws Fijnmechanische Industrie toont aan dat het implementeren van een ERP-systeem slechts het begin is. Na de initiële implementatie draait het nu en streven we naar de volgende fase: het koppelen van de ‘shop floor’ waarbij digitalisering van urenregistratie op de werkvloer de volgende stap is. Omdat de basis goed is, kunnen deze nieuwe stappen soepeler worden uitgevoerd.

Een van de voordelen van het nieuwe systeem is de mogelijkheid om verschillende aspecten van het bedrijf eenvoudig te koppelen. Correspondentie met klanten over producten kan nu moeiteloos worden teruggezocht en beheerd.

Theuws sloot af met enkele waardevolle tips voor andere ondernemers die overwegen om de stap naar (verdere) digitalisering te zetten. Hij benadrukte het belang van het nemen van de eerste stap en het hebben van vertrouwen in het eindresultaat. Franco: “Ondernemers zouden verder moeten kijken dan alleen de productiekosten en het totale overzicht moeten omarmen dat een geavanceerd systeem biedt. Zo is de foutmarge in het boekingsproces bijna nihil geworden, wat aantoont hoe nauwkeurig en betrouwbaar het gehele systeem is geworden.”

Partners van KOP kunnen gebruik maken van subsidievouchers
Theuws ontving de voucher uit handen van Stefan Slenders, Bureaumanager bij het KOP en verantwoordelijk voor digitalisering.  KOP reikte eerder vouchers uit aan Made by Driessen, Heuveling Metaal, PI Metal Parts en Peeters Technical Solutions. De subsidie is beschikbaar gesteld door de Metropoolregio Eindhoven (MRE).

Partners van KOP krijgen voorrang bij inschrijving bij kennissessies, workshops en andere evenementen. Partners van KOP kunnen bovendien gebruik maken van subsidievouchers. Nog geen partner? Registreer je hier