KOP ondersteunt bij het verbeteren van de Leercultuur binnen bedrijven

In het midden- en kleinbedrijf (mkb) is het minder gewoon dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werk. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In MKB-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken.

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) onderstreept het belang hiervan en heeft samen met SUMMA, Wouters Electrotechniek en HAPERT Aanhangwagens vorig jaar een SLIM-subsidie succesvol aangevraagd.

KOP heeft met hulp van de SLIM-subsidie een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij de gesprekscyclus. Onderdeel van dit programma is de samenwerking met Learned. Een platform of beter een tool die gericht is op een continue ontwikkeling van de HR gesprekscyclus.

Voor veel bedrijven staan de functionerings- en beoordelingsgesprekken aan het begin van het jaar ingepland. Heb je hierbij hulp nodig? Of wil je beginnen met het opzetten van een gesprekkencyclus? Neem dan contact op met Mirjam Broeders, programmamanager Arbeidsmarkt, mirjam@hetkop.nl. Zij kan je verder helpen bij dit proces.