KOP, Hapert, Wouters en Summa ronden SLIM pilotproject succesvol af!

Het is verbazingwekkend hoe snel de tijd voorbijgaat! Bijna twee jaar geleden bundelden het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), Hapert Aanhangwagens, Wouters Groep, Summa & Bedrijf en Leerwerkloket hun krachten om ‘Leven Lang Ontwikkelen’ bij Kempische bedrijven op te pakken. Met dank aan de waardevolle ondersteuning van de SLIM-subsidie zijn we in oktober 2021 van start gegaan, en nu naderen we het einde van deze bijzondere pilot.

Na afronding van de laatste administratieve formaliteiten door alle deelnemers, kijkt iedereen terug op een uiterst succesvol project. We kunnen met trots melden dat we twee unieke leertrajecten hebben ontwikkeld en uitvoerig hebben getest. Trainingen allemaal gericht op het voeren van productieve ontwikkelingsgesprekken.

Binnenkort beschikbaar
De trainingen, zoals ‘Regie over je loopbaan’ en ‘Sterk in werk’, zitten boordevol praktische tips en zullen binnenkort beschikbaar zijn voor bedrijven in de regio. Deelnemers die de training al hebben gevolgd, zijn enthousiast en melden dat ze nu veel beter begrijpen waar hun sterke punten liggen en waar ze nog aan kunnen werken.

Er is ook een speciale leerlijn voor leidinggevenden ontwikkeld, gericht op leiderschap. Deelnemers benadrukken dat deze leerlijn hen verrassend veel zelfinzicht heeft verschaft en ze in staat stelt effectiever te zijn.

Ook hebben de deelnemende bedrijven onderzocht hoe deze aanpak te verankeren binnen bedrijven. Een oplossing is gevonden in een digitaal HR-platform (Learned) wat ondersteuning biedt bij de gesprekkencyclus.

De toekomst oogt veelbelovend voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’ in de Kempen! Als je meer informatie wilt over Learned of de beschikbare leerlijnen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stefan Slenders via stefan@hetkop.nl.