Kinderen maken kennis met techniek dankzij leskisten

ūüŹÜ Minstens √©√©n op de drie leerlingen in de Kempen – 3.472 kinderen – maakte in 2023 kennis met techniek dankzij de¬†KempenTech-leskisten van het¬†Kempisch Ondernemers Platform!

Een geweldig succes, dat alleen mogelijk is dankzij de inzet van onze bedrijven die dit sponsoren.
Met Mupa Schakeltechniek, VDL Groep, Bruns, HAPERT-aanhangwagens, ASML, Imants BV, Alius en MULTIFIX Group hebben we hun techniek gekoppeld aan lesmateriaal dat scholen GRATIS mogen lenen.

In totaal bereiken de leskisten nu al 25 (!!) scholen in de Kempen. Leerlingen krijgen niet alleen materialen, maar ook een lesbrief én een video met uitleg en een digitaal bezoek aan het Kempische bedrijf dat de leskist mogelijk maakt.

ūüí°¬†DeMaackers¬†en¬†Faes¬†zorgden er daarnaast voor dat docenten de leskisten goed verpakt op kunnen halen bij ons uitleenpunt bij de bibliotheek in Eersel. Leerlingen van scholen als¬†Speciaal Onderwijs De Groote Aard SO – VSO¬†en¬†Pius X-College Leerwerkplaats¬†controleren samen met onze¬†Kempisch Ondernemers Platform-techniekcoaches de leskisten na uitleen, zodat iedere school weer met een complete leskist aan de slag kan.

ūüĆé Want in totaal zijn de kisten 140 keer (!!) opgehaald en weer teruggebracht. Ze worden ingezet vanaf groep 5 bij zowel¬†Onderwijsstichting KempenKind,¬†Veldvest/ SKOzoK,¬†Nummereen Kinderopvang,¬†RBOB De Kempen¬†en¬†Were Di. Naast het gebruik in de klassen, worden de leskisten ook gebruikt bij events van¬†Brainport Eindhoven¬†en bij onze eigen bedrijven, zoals bijvoorbeeld op de familiedag van¬†Bruns.

En dat dus helemaal gratis, door slim samen te werken. Wel zo inclusief toch? #samenmakenwedeKempen

ūüŹę We zijn door verhuizing van de bieb op zoek naar een nieuwe centrale plek om de leskisten op te slaan en uit te lenen. Misschien wil jouw organisatie ons helpen? Wat zoeken we?

– Ruimte met twee stellingkasten en een grote tafel om te sorteren;
– Wekelijks bereikbaar tussen 9-18 uur, in de praktijk is er 3 dagdelen iemand voor inname, uitleen en sorteren;
– Centrale lokatie in de Kempen.

Heb je een ruimte voor de KempenTech-leskisten? Neem contact op met onze officemanager Helen van de Kerkhof voor overleg: helen@hetkop.nl

En wil je een bijdrage leveren aan de leskisten? Neem contact op met programmamanager Talentontwikkeling, Fleur Besters, fleur@hetkop.nl.

En wil je de leskisten ook inzetten voor jouw leerlingen of tijdens je bedrijfsevent? Reserveer ze snel via de website.

https://lnkd.in/ezuCWiSv