Kennissessie Digitalisering: De weg naar een gedigitaliseerde toekomst begint nu!

Met een boeiende scène die zich afspeelt in het jaar 2030, opent Marc Hendrikse, boegbeeld van Hightech NL, de kennissessie over digitalisering. Een ontmoedigde man deelt met zijn kinderen dat hij zijn bedrijf moet sluiten. Zijn dochter wijst op de mogelijkheid die hij had om in 2023 te beginnen met digitaliseren. Een advies dat als rode draad door de sessie loopt.

Op woensdagochtend 22 november daagt Marc Hendrikse de aanwezigen uit: “Wat moet je vandaag doen om er in 2030 goed voor te staan?” Hij biedt praktische handvatten, waaronder het tellen van medewerkers die direct waarde toevoegen aan het productieproces. “Begin met de processen waar men het minst toevoegt,” adviseert Hendrikse, benadrukkend dat kleine stappen cruciaal zijn. “Een olifant eet je ook in stukjes. Focus iedere maand op een klein deel, op 1%, en voor je het weet heb je 12% op jaarbasis gerealiseerd!”

Een illustratief voorbeeld volgt met Herman Moors, eigenaar van Snabbt, die spreekt over de digitalisering van calculatie en werkvoorbereiding. Snabbt, Zweeds voor snel, belooft 90% tijdwinst en is ontwikkeld in samenwerking met ervaren werkvoorbereiders, naadloos integrerend in bestaande werkprocessen.

De ochtendsessie wordt afgesloten met een inspirerende rondleiding door de fabriek van Willems Baling Equipment waar de deelnemers een praktijkvoorbeeld zien van succesvolle digitalisering in de maakindustrie. De boodschap is duidelijk: de digitale toekomst begint vandaag, en kleine stappen leiden tot significante vooruitgang tegen 2030.