KempenTech en Jet-Net & TechNet geven workshops over gastles of bedrijfsbezoek

KempenTech en Jet-Net & TechNet organiseren dit najaar samen drie activiteiten voor bedrijven en techniekcoaches. Hierin worden tips gedeeld om jeugd en jongeren in de Kempen te inspireren met een gastles of bedrijfsbezoek! Deelname is gratis en na afloop van de workshops zijn er praktische draaiboeken gemaakt.

Webinair

  • Op maandag 27 september starten we met een gratis webinair: Aansprekende gastlessen en bedrijfsbezoeken voor jongeren. Tussen 16-17 uur laat ervaren spreker Rico Bakker je kennismaken met de belevingswereld van jongeren en geeft hij tips en informatie hoe je scholieren kan boeien bij een gastles of bedrijfsbezoek. Opgeven via deze link. Deelname is gratis. Een dag voor het webinair ontvang je van ons de deelnamelink.

Workshop bedrijven Geven van een goede gastles of bedrijfsbezoek

  • Op donderdag 7 oktober organiseren we een speciale workshop voor bedrijven. Verwacht een intensieve training waarin alle facetten aan bod komen die een gastles of bedrijfsbezoek effectief maken. Je leert hoe je je als bedrijf beter voorbereidt en welke opbouw er in een gastles of bedrijfsbezoek zit. Je maakt in de ochtend meteen een globale opzet voor het draaiboek voor je gastles of bedrijfsbezoek. De training sluit aan bij de visie achter KempenTech. We gaan aan de slag met interactieve werkvormen, zodat je na afloop van de workshop klaar bent leerlingen uit de Kempen te ontvangen!
    -> We zijn hiervoor op 7 oktober tussen 9-13 uur te gast bij Coppens Groep in Westerhoven. Aanmelden via deze link, maximaal twee personen per bedrijf.  We hebben maximaal 25 plaatsen beschikbaar. 

Workshop techniekcoaches Geven van een goede gastles

  • Op vrijdag 8 oktober zijn de techniekcoaches van KempenTech te gast bij Imants in Reusel. Daar verzorgt Sabien Bouwmeester vanuit Jet-Net & TechNet de workshop Geven van een goede gastles voor onze vrijwillige techniekcoaches uit de Kempen.
    In de workshop gaan we aan de hand van de KempenTech-leskisten een aansprekende doe-activiteiten bedenken die kinderen aan het denken en doen zetten. Ook komt er extra inspiratie vanuit het lesmateriaal van Jet-Net & TechNet. De coaches maken ook kennis met allerlei werkvormen die je hierbij kunt inzetten.
    -> We zijn te gast bij Imants in Reusel. Aanmelden kan via deze link. Nieuwe coaches vanuit bedrijven of oud-werknemers uit de Kempen zijn van harte welkom mee te doen! We hebben maximaal 25 plaatsen beschikbaar.