ISK en V-TAS: Praktijkgerichte kennisoverdracht is hét uitgangspunt

Een aantal ISK-inkoopprojecten heeft betrekking op afspraken met aanbieders van opleidingen. V-TAS verzorgt vanaf 2010 heftruckopleidingen voor de bij ISK aangesloten lidbedrijven en is een gerenommeerd opleider, gespecialiseerd in opleidingen voor kraanmachinist en trainingen in hijsen, heffen, logistiek, industrie en transport. ISK heeft in samenwerking met V-TAS een nieuw pakket samengesteld met opleidingen op het gebied van transport, veiligheid, TCVT en Code 95 met zeer aantrekkelijke kortingen.
Op één van de V-TAS locaties, aan de Nijverheidsstraat 2 te Bladel (bedrijventerrein de Sleutel) praten we met John van Oers, directeur van V-TAS en Edwin de Laat, kwaliteitsmanager bij het bij ISK aangesloten, Transportbedrijf Van der Heijden BV.

Edwin de Laat, bij Van der Heijden verantwoordelijk voor brandstofmanagement, de bewaakte truckparking van Kempisch Logistiek Centrum Hapert en scholing heeft goede ervaringen met de opleidingen van V-TAS: ‘Onze mensen volgen opleidingen bij V-TAS op locatie, maar het is ook mogelijk dat V-TAS bij ons op locatie trainingen geeft.’ Edwin de Laat beaamt dat de V-TAS opleiders erg praktijkgericht werken. Voor V-TAS is dat dagelijkse kost: ‘Onze instructeurs en trainers hebben allemaal ruime ervaring in het werkgebied van onze opleidingen. Ze begrijpen welke situaties men tegenkomt tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.’, geeft John van Oers aan, die zelf vanwege zijn drijfveer en enthousiasme ook regelmatig les geeft. Zo behoudt hij feeling met zijn vakgebied, mede ook vanwege het feit dat hij ondernemers vrijblijvend advies op maat geeft en begeleidt in het maken van de keuze voor een passende opleiding voor medewerkers.

‘Praktijkgerichte kennisoverdracht is het uitgangspunt van onze opleidingen. Deelnemers passen wat ze leren gemakkelijker toe in de praktijk. Hiermee verhogen ze de efficiëntie, veiligheid én kwaliteit van hun werk.”, vervolgt de V-TAS directeur die ook les geeft aan de Nooteboom Academy. Vanuit deze academie (een initiatief van V-TAS en Nooteboom Special Trailers) wordt een pakket aangeboden van opleidingen, trainingen en cursussen, bedoeld voor speciaal transport-chauffeurs en andere werknemers die te maken hebben met buitenwettelijk vervoer, zoals planners en transportbegeleiders. De portfolio omvat ruim 13 één- en meerdaagse vooral – ook hier weer – praktijkgerichte opleidingen.

Het pakket opleidingen voor ISK is gebaseerd op ‘hoe meer deelnemers, hoe meer korting’ en ook Transportbedrijf Van der Heijden BV draagt dit een warm hart toe. ‘Dat is waar het bij collectieve inkoop om gaat. Het is natuurlijk geweldig dat daarvoor in de Kempen deze een mooie locatie tot onze beschikking staat. Onze mensen hoeven er niet ver voor te reizen, de prijsstelling is goed en onze medewerkers leren veilig te werken.’, besluit Edwin de Laat, die uitermate tevreden is over deze lokale samenwerking.

Leden van IGE, OVBRM, POB en OBGB maken vrijblijvend en kosteloos gebruik van de ISK voordelen.
iskempen.nl, v-tas.nl

ISK biedt lidbedrijven van de aangesloten ondernemersverenigingen voordelige raamcontracten aan op het gebied van:
Arbo – RI&E – Inkoop gas en elektriciteit – Afvalverwerking – Vaste en mobiele telefonie – Kantoorartikelen – Glasbewassing – Controle brandblusmiddelen – Kantinebenodigdheden – BHV opleidingen – Credit Management – Koffie – Heftruckcursussen – Kantoormachines – Collectieve zorgverzekering – Haal en brengservice post – E & W Inspecties – Google Business View