In de spotlights: MUPA Schakeltechniek en Lampenlicht

Er zijn veel verschillende manieren om als bedrijf in de Kempen verschil te maken voor jongeren en bij te dragen aan meer interesse voor een toekomst in de maakindustrie. Mupa Schakeltechniek koos er als een van de eersten voor om samen met KempenTech van het Kempisch Ondernemers Platform een leskist te ontwikkelen waarmee jeugd kennis kan maken met techniek. De leskisten zijn gratis te lenen door basis- en middelbare scholen in de Kempen.

Best uniek, want als KOP bieden we voor ondernemers non-profit diensten. Als stichting heeft het Kempisch Ondernemers Platform geen winstoogmerk en daar profiteren bedrijven als collectief van, doordat diensten die commerciële bedrijven bijvoorbeeld op HR en stage-matching betaald aanbieden, nu vanuit de stichting gezamenlijk worden opgepakt.

Daarnaast is het KOP actief voor belangenbehartiging en vertegenwoordigen we de Kempen in alle regionale overleggen, bijvoorbeeld met Brainport Development. Ook haalden we bijvoorbeeld ASML binnen bij de Denktank van KempenTech, zodat we korte lijntjes hebben rond techniekpromotie en educatie.

Mupa Schakeltechniek is ook een van de tientallen bedrijven die partner is geworden van het Kempisch Ondernemers Platform en daarmee de ‘samenwerking tussen de Kempische bedrijven wil optimaliseren’. Het bedrijf hoopt dat ‘de lijntjes kort blijven en we samen tot nieuwe ideeën komen’.

Daar staat het KOP zeker voor. Herkenbaar ook voor Lampenlicht, een andere partner van het Kempisch Ondernemers Platform. Lucas Verhagen AA zegt daarover: “Wij vinden het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de breedste zin van het woord geïnvesteerd wordt in de regio de Kempen. Investering in onze jeugd, opleiding van onze huidige en wellicht toekomstige collega’s, investering in bedrijventerreinen, investering in sociale projecten etcetera. Daarmee zorgen we ervoor dat onze regio aantrekkelijk blijft om te werken en te wonen.”

Hij verwacht dat het Kempisch Ondernemers Platform samen met de partners voorvechter is van initiatieven om de regio aantrekkelijk te houden. Die taak vervullen we graag, en met trots. Met hoe meer partners we dat kunnen doen, hoe beter. Nog geen partner? Meld je snel aan! https://lnkd.in/dFf9QmPE