Huis van de Brabantse Kempen geeft informatieve webinars

Beste relatie,

Het is een bijzondere tijd. Sommigen van jullie hebben een nieuwe rol of andere verantwoordelijkheden. Anderen worden wellicht geconfronteerd met flinke uitdagingen; op persoonlijk of professioneel vlak. We realiseren ons dat niet ineens alle maatregelen opgeheven zullen worden en we stapje voor stapje terug moeten keren naar een nieuw normaal. Tegelijk houdt de wereld niet op met draaien. Misschien heb je het drukker dan ooit, of juist wat tijd over…

Het Huis van de Brabantse Kempen is partner in het Brabant Mobiliteitsnetwerk en geeft de komende weken iedere donderdag informatieve webinars. Met deze serie gratis webinars helpen we je graag door deze lastige periode heen. In drie kwartier krijg je veel praktische tips rondom een specifiek mobiliteitsthema. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Dus wil en kan jij nu nadenken over onderwerpen als mobiliteitsbeleid, fietsstimulering en thuiswerken… dan zijn deze online sessies wellicht iets voor jou. Je bent in ieder geval van harte uitgenodigd om aan te sluiten.


WEBINARS

Donderdag 30 april – 11:30 – 12:15 uur
Webinar Mobiliteitsbeleid in de 1,5-meter-economie
We werken nu massaal thuis, maar er komt een tijd dat we weer naar het werk gaan reizen. Hoe ziet dit eruit? En hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? (Tijdelijke) herijking van je mobiliteitsbeleid lijkt nodig. Vaste reiskostenvergoedingen zijn kostbaar, reizen per OV niet meer mogelijk of een stuk minder aantrekkelijk en wellicht zet je juist nu extra in op fiets of zelfs short lease en taxi. Tijdens dit webinar gaat mobiliteitsexpert Jos Hollestelle in op de mogelijkheden die je als werkgever hebt.

 

Donderdag 7 mei – 10:00 – 10:45 uur
Webinar SJEES: nu aan de slag met fietsstimulering voor straks
Onderzoek wijst uit dat mensen de fiets nu vaker gebruiken om even een frisse neus te halen. Eerste berekeningen tonen aan dat als de 1,5 meter blijft gelden, de capaciteit van bussen, treinen en stations te klein is om alle reizigers te vervoeren. Alternatieve vervoersoplossingen zoals de fiets komen in beeld. Wat kun jij als werkgever nú doen om te zorgen dat jouw medewerkers straks (vaker) op de fiets stappen? In deze inspiratiesessie, die we in samenwerking met Ons Brabant Fietst geven, zetten we je aan het denken en bieden we concrete vervolgacties op gebied van beleid, voorzieningen, regels en stimuleringsacties.

 

Donderdag 14 mei – 10:00 – 10:45 uur
Webinar Thuiswerken
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werken we zoveel mogelijk thuis. Werkgevers staan voor een reeks nieuwe uitdagingen. We gaan in op de uitkomsten van een grootschalig panelonderzoek onder werknemers in Zuid-Nederland. Worstel je als werkgever ook met deze nieuwe werksituatie en ben je benieuwd welke kansen er liggen voor de lange termijn? Schuif aan voor praktische tips en interessante gedragsinzichten.

 

Donderdag 28 mei – 10:00 – 10:45 uur
Webinar SJEES: vervolg
De inhoud van dit webinar vullen we definitief in aan de hand van de eerste SJEES webinar op 7 mei. Onderwerpen die we in potlood al hebben opgeschreven zijn fiscaliteiten rondom de (lease) fiets en het uitproberen van ebikes en speed pedelecs. Wordt vervolgd dus!

 

Wil je meer weten? Of je gelijk aanmelden? Lees dan verder op website: www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl/webinars

 

Graag tot ziens tijdens de webinars!

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter van Overdijk
Communitymanager Werkgeversbenadering
Mobiliteit in de Kempen