Helpt u mee aan mijn droom? Iedereen met Duchenne minstens 40!

Ik ben Bart van Riet. Ik werd afgelopen jaar 40, een bijzondere mijlpaal. Ik had zelf nooit gedacht dat ik ooit 40 zou worden. 15 jaar geleden had niemand dit voor mogelijk gehouden. Dit komt omdat ik de ziekte van Duchenne heb; een ingrijpende spierziekte.

De levensverwachting is laag. In de jaren ‘80 werden de meeste Duchenners maar 18 á 25 jaar oud. Ja, dat is heftig. Maar… dan kennen jullie Bart van Riet nog niet. Ik ben namelijk niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Liever zet ik me in om Duchenne het hoofd te bieden. Voor mezelf, maar vooral ook voor anderen. Ik doe dit niet alleen. Samen met een aantal geweldige mensen uit mijn vrienden- en familiekring hebben we in 2016 Duchenne Heroes team B-Inspired opgericht. Met de B van Bart, inderdaad. Zo trapt het team Duchenne de wereld uit.
Duchenne Heroes is een mountainbiketocht van 700 kilometer in 7 dagen. Samen met ons team organiseren we ieder jaar diverse activiteiten, natuurlijk zou het fantastisch zijn als onze acties niet meer nodig zijn, maar zolang Duchenne er is, gaan we door. Niet voor niets luidt onze slogan:’ B-Inspired, Never Tired! Duchenne Heroes ging vorig jaar i.v.m. Corona niet door.

Duchenne Parent Project organiseerde wel “De Duchenne 40” n.a.v. mijn initiatief. Een tocht van 40 km vanuit huis die je zelf in mocht vullen, hierdoor was er voor ieder wat wils, van jong tot oud, van topsporter tot zijwieltjes. MTB, racefiets, een gewone of een elektrische fiets, een
rolstoel of scootmobiel, alles mocht! ‘De Duchenne 40’ stond symbool voor de progressie die is geboekt. Daarnaast was het zo dat Duchenne Parent Project 25 jaar bestond en Duchenne Heroes 15 jaar. Samen 40 jaar, net als ik. Vandaar de 40 kilometer. Ik kon natuurlijk niet achter blijven met een actie. Afgelopen jaar reed ik daarom met mijn elektrische rolstoel 40 km rondes en legde meer dan 400 km af in strijd tegen de spierziekte Duchenne. Aan weerszijden van mijn rolstoel hingen tijdens deze ritten sponsorplaten, met sponsoren die mij steunden voor dit goede doel. Ik deelde filmpjes op social media met daarbij de vraag wie mij nog meer wilde sponsoren voor de volgende 40 km. Het was een groot succes. Mijn sponsorplaten waren overvol.

Dit jaar hebben Sengers Projectmanagement, Kempen Composiet en KVDS Metaal met veel enthousiasme voor mij een ombouw gerealiseerd, om heel mijn rolstoel heen, i.p.v. de sponsorplaten. Dit voor een professionele uitstraling en daardoor betere exposure voor de sponsoren.
Mijn avonturen kunnen nu weer gaan beginnen, om geld op te halen voor de Duchenne Heroes en om voor zowel de Duchenne 40 als voor Duchenne Heroes aandacht te trekken. De Duchenne 40 wordt namelijk opnieuw georganiseerd op zaterdag 26 juni 2021, een grote eer! Duchenne Heroes vindt plaats van 12 september 2021 tot 18 september 2021. Dit jaar haal ik geld op voor Duchenne Heroes. Zo heb ik de tijd tot september 2021. De opbrengst van beide evenementen gaat naar dezelfde organisatie Duchenne Parent Project.

Wilt u tot half september leuke exposure met uw logo op mijn reclameombouw tijdens mijn avontuurlijke ritten en helpt u mee aan mijn droom dat iedereen met Duchenne minstens het 40ste levensjaar haalt? Leuk!

Op Duchenne HEROES sponsorbrief 2021 vindt u het sponsorformulier.

Met vriendelijke groet, Bart van Riet (06-51320951)