Heinmade vestigt in de Kempen

Heinmade uit Veldhoven verhuist naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Eigenaar en directeur Hein Schellens tekende recent de koopovereenkomst voor een bouwkavel van 8.000m². 

 Heinmade is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bewegingsplatforms voor machines. De bewegingsplatforms worden samengesteld voor hightech klanten. Door gebruik van “piezo technologie” in combinatie met precisietechnologie worden nauwkeurigheden kleiner dan één nanometer bereikt.

De nauwkeurige systemen worden onder andere geleverd aan vooraanstaande hightechbedrijven die chips produceren voor mobiele telefoons en aan fabrikanten van medische apparaten. Naast enkele klanten in de regio, komt de groei van de vraag met name uit Duitsland, Zuid-Korea en Silicon Valley. Het bedrijf heeft momenteel 25 medewerkers.

Het huidige pand van Heinmade in Veldhoven biedt onvoldoende ruimte om het bedrijf verder te laten groeien. Daarom is besloten om te verhuizen naar het Kempisch Bedrijvenpark. Op een zichtlocatie aan de Provincialeweg wordt een hoogwaardig pand gebouwd met onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten, ruimte voor materiaalbewerking, cleanrooms en kantoren. Er is ook ruimte voor toekomstige uitbreiding.

Het gebouw is ontworpen door Margry Arts Architecten uit Valkenswaard. Naar verwachting start de bouw begin 2022.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Inmiddels is ruim 75% van het bedrijvenpark verkocht. Meer informatie: www.kempischbedrijvenpark.com.