HBO/WO stagiaires bedrijfskunde of werktuigbouwkunde gezocht!

Ben jij een student HBO/WO Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde én op zoek naar een stage adres? Heb jij affiniteit met duurzaamheid? Het KOP en Alius zijn op zoek naar jou!!

Het KOP (Kempisch Ondernemers Platform) bevordert het ondernemersklimaat in opdracht van de lokale Kempische ondernemersverenigingen. Een van de aandachtsgebieden is het verduurzamen van bedrijfspanden en bedrijventerreinen  binnen de Kempengemeenten; Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel de Mierden. Vanuit Alius wordt deze ambitie ondersteund vanuit een technisch analytisch oogpunt vandaar zijn we op zoek naar:

Stagiaires Duurzame bedrijventerreinen de Kempen

Het betreft hier een uitdagende opdracht waarbij je de ondersteuning krijgt van verschillende specialisten en belanghebbenden uit het veld. Onderdelen en aandachtsgebieden van dit onderzoek zijn:
– Het in beeld brengen van de energieverbruiken van de ondernemers op de Kempische bedrijventerreinen en de mate waarin zij zich bezighouden met duurzaamheid. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden binnen de agrarische sector in de Kempen.
– Het onderzoeken van de fysieke en planologische mogelijkheden om deze energieverbruiken te verminderen (op ondernemers-, collectief en overheidsniveau).
– In beeld brengen van m2 geschikte daken t.b.v. plaatsing van zonnepanelen, onderzoeken van koppelmogelijkheden en technische mogelijkheden.
– Het promoten van een conceptplan en technische oplossingen.
– Oplossingen bedenken voor de congestieproblematiek binnen de Kempen (vanuit een breed spectrum (zowel bedrijfskundig als technisch).

De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om te komen tot concrete duurzaamheidsplannen voor de bedrijventerreinen binnen de vier Kempengemeenten.

Om deze opdracht tot een succes te brengen zoeken we een tweetal gedreven en enthousiaste HBO of WO studenten Werktuigbouwkunde en/of Bedrijfskunde, die affiniteit hebben met duurzaamheid.  Kandidaten zijn betrokken, betrouwbaar, praktisch en hebben een proactieve houding. Zij beschikken over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en kunnen zelfstandig werken (werktijden in overleg, locatie bij Alius, gevestigd aan Meerheide 101 te Eersel). In overleg met jullie, jullie hogeschool of universiteit wordt de opdracht geformuleerd waar zowel jij als het KOP wat aan hebben. Tijdens de stage voer je een opdracht uit van ongeveer 3 tot 6 maanden. Hiermee laat je zien dat je alle competenties beheerst. Daarnaast heeft je scriptie dus duidelijk toegevoegde waarde. Vanzelfsprekend tegen een passende vergoeding.

Zoek jij per januari 2021 een stageplaats en ben jij enthousiast geworden? Stuur dan je CV met een korte motivatie naar hetty@hetkop.nl . Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met projectleider KOP Hetty van der Hamsvoort, telefoon 06-41559548.