ERP: Je kunt er veel mee!

Op donderdag 14 juli heeft het Kempisch Ondernemers Platform een kennissessie georganiseerd omtrent ERP-systemen. Doel van de sessie was om (maak)bedrijven de mogelijkheden te laten zien van een ERP-systeem en hun ervaringen hieromtrent te delen met collega-ondernemers.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een presentatie van Ruud Smetsers van adviesbureau IPL. Ruud gaf aan hoe een ERP-systeem werkt, de voordelen hiervan, maar zeker ook wat een ERP-systeem niet is: “Je moet niet verwachten dat met een druk op de knop alles zichtbaar is. Om dat te bereiken moet je eerst aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een ERP-systeem is vandaag de dag onmisbaar om efficiënter te werken en grip te houden op processen. ERP is dan ook geen doel op zich maar een middel.”

Dennis Dielis gaf vervolgens aan hoe een ERP-pakket vóór DDMW werkt: “Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat het bedrijf doorgaat als ik er niet ben. Alle informatie moet te vinden zijn in het systeem. Dat was voor ons de aanleiding om aan de slag te gaan met een ERP-systeem. Inmiddels heeft DDMW flinke stappen gezet en de connectie gemaakt met planning, werkvloer en voorraadbeheer.”

Deze sessie komt tot stand met steun vanuit Metropoolregio Eindhoven. Mocht je meer willen weten omtrent ERP of zelf een keer willen deelnemen aan een sessie? Neem contact op met Stefan Slenders, stefan@hetkop.nl.