Eerste editie Meet & Match met ondernemers en scholieren

Niet praten over, maar mét jongeren. Dat is de insteek van de eerste live editie van Meet en Match KempenTech. Op donderdag 3 juni komt een groep van zo’n 35 ondernemers, scholieren en docenten uit de Kempen samen in de Muzenval in Eersel. Een corona-proof editie dus, op 1,5 meter afstand. Maar mét een inspirerende keynote van Lotte van de Ven en Sander van Asten over Vencomatic Group, hun manier van innoveren in agro-tech en de manier waarop zij hier jongeren bij betrekken.

Lotte van de Ven is CEO in het familiebedrijf en Sander van Asten is teamleider onderzoek en onderwijscoördinator bij Vencomatic Group. Het Eerselse bedrijf heeft doorgaans 15-20 studenten rondlopen voor afstudeeropdrachten en stages en is één van de drijvende krachten achter techniek promotie in de Kempen. Na hun keynote worden de eerste resultaten van het stageonderzoek van het KOP gepresenteerd door de Fontys-stagiaires. Inmiddels hebben al 125 bedrijven en 4 scholen gereageerd op de enquete!

Na de inleidingen praten docenten van de Kempische middelbare scholen, scholieren en ondernemers in ronde tafelgesprekken verder over dit thema. KempenTech wil hiermee bijdragen aan meer samenwerking tussen jongeren en het bedrijfsleven. Het is de bedoeling twee keer per jaar een Meet en Match te organiseren, waarbij middelbare scholieren de kans krijgen in contact te komen met ondernemers en hen het hemd van het lijf te vragen. We zoeken nog enkele leerlingen die mee willen doen! Aanmelden kan bij Fleur Besters.